Skip to main content

Tablouri de aproape jumătate de milion de euro, furate din Austria! Poliţiştii le-au găsit în urma unor descinderi în Timiş şi Caraş-Severin

O anchetă de amploare, privind furtul mai multor tablouri semnate de un pictor celebru din Austria, i-a adus pe oamenii legii pe urmele autorului, în vestul României.

Este vorba despre un bărbat care a lucrat timp de zece ani în casa artistului austriac, de unde a furat, pe rând, mai multe opere, pe care ulterior le-a adus în România.

Furtul a fost descoperit după ani buni, când fosta soţie a hoţului a scos la licitaţie tablourile care i-au revenit după divorţ.

CITEŞTE ŞI: Bojin va candida la alegerile de anul viitor! Ce ţinte şi-a propus pentru alegerile locale?

Atunci a început o anchetă care a scos la iveală că românul furase picturi în valoare de 435.000 de euro.

Unele dintre tablouri au fost recuperate, iar pentru restul, oamenii legii au descins la mai multe adrese din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

„La data de 10 noiembrie 2022, polițiști ai serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile Oravița și Timișoara, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, la solicitarea autorităților judiciare austriece, într-un ordin european de anchetă. În urma perchezițiilor, derulate în colaborare cu reprezentanți ai Poliției din Austria și ai Ambasadei Republicii Austria în România, au fost indisponibilizate 9 tablouri, ce au fost estimate la peste 320.000 de euro”, a anunţat astăzi, IPJ Timiş.

Cele 9 tablouri au fost predate polițiștilor austrieci care le-au dus înapoi în Austria.

CITEŞTE ŞI: Fără permis și băut bine, un tânăr s-a răsturnat cu un microbuz! Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.