Skip to main content

Strada Cezar, acaparată de ţiganii de mătase din Timişoara, deschisă pentru traficul pietonal! Vor fi demolate toate construcțiile ilegale ridicate în ultimii ani

O importantă cale de acces, ocupată de mai mulți ani de două clanuri de romi, cunoscute de timișoreni din cauza nedreptăților făcute de-a lungul timpului, va fi eliberată de construcțiile ridicate ilegal, devenind pietonală.

Este vorba despre Strada Cezar, care asigură legătura între Parcul Copiilor și bulevardul C.D. Loga.

Aici, membrii familiilor Cârpaci şi Stancu, după ce au pus stăpânire pe zeci de clădiri din zonă, au reamenjat şi domeniul public.

Au construit fără autorizații două clădiri, trei alei pietonale, două garduri de împrejmuire din zidărie, poartă de acces auto și un gard frontal.

Practic, timișorenilor li s-a interzis accesul, fiind nevoiți să ocolească o bună bucată de drum, pentru a ajunge de pe bulevard, în parc și invers.

Acum, municipalitatea anunță că aceste construcții vor fi puse la pământ, iar cei care și-au însușit terenul care nu le aparținea, vor fi nevoiți să plătească toate cheltuielile de demolare.

„Cu fiecare nou caz de recuperare a terenurilor orașului vedem dimensiunea halucinantă a acestei caracatițe care a acaparat Timișoara timp de decenii. Este absolut revoltător faptul că nimeni nu a avut curaj să pună piciorul în prag și să oprească aceste furturi din bunurile timișorenilor. Practic, în acest caz, clanurile au construit direct pe o stradă și au închis accesul timișorenilor pe aici, posibil la mica înțelegere cu fosta administrație locală. Strada publică a devenit curtea lor. Vremurile în care patrimoniul Timișoarei era prădat cu complicitatea administrației au trecut. Teren cu teren, vilă cu vilă recuperăm ce e al timișorenilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

După demolarea construcțiilor, strada Cezar va fi pietonală și va asigura, din nou, legătura între bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.