Skip to main content

Spectacol de zile mari cu ocazia evenimentului „Celebrarea Orașului”! Passenger și Zdob și Zdub vor da un concert pe cinste, la Timișoara

Artiști de excepție vor urca pe scena orașului, în această vară, familiarizați deja cu atmosdera Timișoarei sau în premieră absolută.

Astfel, Passenger, vine pentru prima dată în vestul țării, pe data de 17 august, pe scena „Celebrarea orașului”.

Cântăreț și compozitor britanic, multi-premiat și cu vânzări de platină, acesta a trecut de la concerte la colțul străzii la stadioane pline și are peste 7,4 milioane de abonați pe canalul de YouTube, 3,8 milioane de urmăritori pe Facebook și peste 14 milioane de ascultători pe lună pe platforma Spotify.

„Let Her Go”, o piesă celebră din repertoriul său, a ajuns numărul 1 în 19 țări și a înregistrat peste șase miliarde de stream-uri la nivel global, fiind a doua cea mai difuzată piesă din toate timpurile.

De asemenea, Zdob și Zdub, cea mai populară trupă din Republica Moldova, va completa programul serii cu un concert electrizant, în stilul etno-rock deja consacrat.

Cu elemente de hip-hop, drum’n’bass, jungle, punk și triluri de fluier sau trompetă tradițională, trupa a creat un crossover muzical inegalabil. Zdob și Zdub îmbină intensitatea urbană cu spiritul rural. Au evoluat pe aceeași scenă cu numeroase formații cu renume mondial, precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against the Machine, Linkin Park, dar și altele.

Pe parcursul a peste 20 de ani, trupa a avut turnee în peste 30 de țări europene, evoluând pe scenele celor mai mari festivaluri din Europa, cum ar fi Sziget (Ungaria), Roskilde (Danemarca), Exit (Serbia), Krefelder Folkfest (Germania), Rock For People (Cehia).

Organizatorii anunță că următorul artist internațional, cu o audiență de peste 11 milioane de ascultători lunari pe Spotify, al cărui cel mai recent album a înregistrat peste 330 de milioane de difuzări doar în Marea Britanie, și care de asemenea va concerta în premieră în Timișoara, va fi anunțat public în data de 6 iulie.

„După succesul de anul trecut al City Celebration continuăm anul acesta cu o ediție și mai ambițioasă, care ne provoacă să vedem prin lentila culturii, locuri din Timișoara care până acum nu au fost spații culturale. City Celebration face parte din strategia noastră de a transforma orașul prin cultură și de a aduce împreună comunitatea. Este și un manifest că Timișoara poate atrage și găzdui cu succes evenimente culturale cu nume mari pe scenă și public numeros”, a spus primarul Dominic Fritz.

„Celebrarea orașului”, parte din moștenirea Programului Timișoara 2023, este un eveniment platformă finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte. Ediția din acest an va avea loc în perioada 16-18 august și va aduce împreună creatori și producători de evenimente din Timișoara, într-o desfășurare de forțe menită să arate unicitatea comunității Timișoara 2023, dar și potențialul uriaș pe care orașul de pe Bega îl are în a găzdui evenimente mari.

„Celebrarea orașului” propune publicului peste 100 de evenimente culturale, sportive și comunitare, pentru toate vârstele. În premieră absolută pentru evenimentele din Timișoara, locațiile principale de desfășurare vor fi Parcul Civic și Bulevardul I. C. Brătianu, două zone centrale din inima orașului, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.