Skip to main content

Situaţie disperată, în Vama Nădlac! Zeci de migranţi, pe punctul de a se asfixia, în tirul în care au fost înghesuiţi

S-a dat alarma, în această dimineaţă, când, după un apel la 112, poliţiştii de frontieră din Arad au descoperit 55 de migranţi, în remorca unui camion.

Un şofer care a auzit zgomotele făcute de oamenii înghesuiţi în tir a cerut ajutorul autorităţilor.

CITEŞTE ŞI: Indivizi periculoşi, în libertate! Au înjunghiat un om şi l-au lăsat într-o baltă de sânge

Oamenii legii au solicitat în spriijin mai multe echipaje de la ISU, pentru cazul în care viaţa oamenilor ar fi fost pusă în pericol.

În paralel, au verificat camionul înmatriculat în Cehia, şi i-au descoperit pe cei 55 de oameni.

“Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost sesizați prin intermediul unui apel la 112, de către un șofer aflat în coloana de autoamarfare, pe sensul de ieșire din țară că, din compartimentul marfă al autocamionului pe care îl conduce, se aud zgomote. Imediat, o echipă din cadrul PTF Nădlac II s-a deplasat la fața locului, în același timp fiind anunțate echipaje ISU Arad, în eventualitatea necesității acordării de asistență medicală.  Ajunși la fața locului, lucrătorii noștri au deschis compartimentul marfă al ansamblului rutier înmatriculat în Cehia, descoperind astfel, în interior, 55 de cetăţeni străini”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă.

Din fericire, starea de sănătate a migranţilor este una bună şi nu a fost nevoie de transportul lor la spital.

Acum sunt audiaţi, pentru a fi stabilită naţionalitatea şi statutul lor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie impuse măsurile legale necesare.

CITEŞTE ŞI: 2.500 de euro, pentru un singur articol! Cum vrea Centrul de Proiecte Timişoara să cumpere bunăvoinţa jurnaliştilor?

FOTO: arhivă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.