Skip to main content

2.500 de euro, pentru un singur articol! Cum vrea Centrul de Proiecte Timişoara să cumpere bunăvoinţa jurnaliştilor?

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, organismul prin care se scurg milioane de euro, de la bugetul local, lansează un nou program de finanţare.

De această dată acordă burse în valoare totală de 720.000 de lei, pentru 60 de artişti şi jurnalişti.

Programul “Energie! Burse de creație 2023” se adresează celor care activează în domeniile: arte vizuale, literatură, muzică, teatru, literatură, dans și performance, arte digitale și new media și jurnalism cultural.

CITEŞTE ŞI: Abuz după abuz, al primarului din Săcălaz! Prefectul de Timiş îl trage de urechi şi anunţă că îi va contesta deciziile controversate, în instanţă

20 de burse vor fi acordate artiștilor cu vârsta între 18-35 de ani și încă 10 burse vor susține artiștii peste 35 de ani.

Jurnaliștilor culturali li se vor acorda 30 de burse, fiecare în valoare de 11.280 lei.

„În anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, Centrul de Proiecte creează oportunități pentru manifestarea libertății de expresie. Acesta este un principiu fundamental al Programului Energie! Burse de creație și reprezintă pentru noi o valoare și o condiție a manifestărilor artistice și a dezvoltării de noi conținuturi editoriale. Avem încredere că diversitatea de perspective va aduce beneficii Timișoarei, scenei culturale și publicului”, a spus Raluca Iacob – coordonatoarea componentei Power Station, membră în Consiliul de Coordonare al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Pot aplica până la data de 4 iulie 2023 artiștii sau jurnaliștii care au experiență de cel puțin 3 ani sau au absolvit o formă de învățământ artistic / jurnalistic și care au un portofoliu consistent și demonstrează calitate în practica artistică / jurnalistică.

Artiştii care aplică trebuie să organizeze, singuri sau în colaborare cu o altă entitate, cel puțin o prezentare sau un eveniment deschis publicului în Timișoara, de la ateliere la spectacole.

În cazul jurnaliştilor, lucrurile sunt mult mai simple: poate primi bursă oricine publică minimum un material scris / audio / video despre Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Mai multe detalii găsiți pe pagina centruldeproiecte.ro/finantari/energie-burse-de-creatie-2023.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.