Skip to main content

2.500 de euro, pentru un singur articol! Cum vrea Centrul de Proiecte Timişoara să cumpere bunăvoinţa jurnaliştilor?

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, organismul prin care se scurg milioane de euro, de la bugetul local, lansează un nou program de finanţare.

De această dată acordă burse în valoare totală de 720.000 de lei, pentru 60 de artişti şi jurnalişti.

Programul “Energie! Burse de creație 2023” se adresează celor care activează în domeniile: arte vizuale, literatură, muzică, teatru, literatură, dans și performance, arte digitale și new media și jurnalism cultural.

CITEŞTE ŞI: Abuz după abuz, al primarului din Săcălaz! Prefectul de Timiş îl trage de urechi şi anunţă că îi va contesta deciziile controversate, în instanţă

20 de burse vor fi acordate artiștilor cu vârsta între 18-35 de ani și încă 10 burse vor susține artiștii peste 35 de ani.

Jurnaliștilor culturali li se vor acorda 30 de burse, fiecare în valoare de 11.280 lei.

„În anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, Centrul de Proiecte creează oportunități pentru manifestarea libertății de expresie. Acesta este un principiu fundamental al Programului Energie! Burse de creație și reprezintă pentru noi o valoare și o condiție a manifestărilor artistice și a dezvoltării de noi conținuturi editoriale. Avem încredere că diversitatea de perspective va aduce beneficii Timișoarei, scenei culturale și publicului”, a spus Raluca Iacob – coordonatoarea componentei Power Station, membră în Consiliul de Coordonare al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Pot aplica până la data de 4 iulie 2023 artiștii sau jurnaliștii care au experiență de cel puțin 3 ani sau au absolvit o formă de învățământ artistic / jurnalistic și care au un portofoliu consistent și demonstrează calitate în practica artistică / jurnalistică.

Artiştii care aplică trebuie să organizeze, singuri sau în colaborare cu o altă entitate, cel puțin o prezentare sau un eveniment deschis publicului în Timișoara, de la ateliere la spectacole.

În cazul jurnaliştilor, lucrurile sunt mult mai simple: poate primi bursă oricine publică minimum un material scris / audio / video despre Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Mai multe detalii găsiți pe pagina centruldeproiecte.ro/finantari/energie-burse-de-creatie-2023.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.