Skip to main content

2.500 de euro, pentru un singur articol! Cum vrea Centrul de Proiecte Timişoara să cumpere bunăvoinţa jurnaliştilor?

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, organismul prin care se scurg milioane de euro, de la bugetul local, lansează un nou program de finanţare.

De această dată acordă burse în valoare totală de 720.000 de lei, pentru 60 de artişti şi jurnalişti.

Programul “Energie! Burse de creație 2023” se adresează celor care activează în domeniile: arte vizuale, literatură, muzică, teatru, literatură, dans și performance, arte digitale și new media și jurnalism cultural.

CITEŞTE ŞI: Abuz după abuz, al primarului din Săcălaz! Prefectul de Timiş îl trage de urechi şi anunţă că îi va contesta deciziile controversate, în instanţă

20 de burse vor fi acordate artiștilor cu vârsta între 18-35 de ani și încă 10 burse vor susține artiștii peste 35 de ani.

Jurnaliștilor culturali li se vor acorda 30 de burse, fiecare în valoare de 11.280 lei.

„În anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, Centrul de Proiecte creează oportunități pentru manifestarea libertății de expresie. Acesta este un principiu fundamental al Programului Energie! Burse de creație și reprezintă pentru noi o valoare și o condiție a manifestărilor artistice și a dezvoltării de noi conținuturi editoriale. Avem încredere că diversitatea de perspective va aduce beneficii Timișoarei, scenei culturale și publicului”, a spus Raluca Iacob – coordonatoarea componentei Power Station, membră în Consiliul de Coordonare al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Pot aplica până la data de 4 iulie 2023 artiștii sau jurnaliștii care au experiență de cel puțin 3 ani sau au absolvit o formă de învățământ artistic / jurnalistic și care au un portofoliu consistent și demonstrează calitate în practica artistică / jurnalistică.

Artiştii care aplică trebuie să organizeze, singuri sau în colaborare cu o altă entitate, cel puțin o prezentare sau un eveniment deschis publicului în Timișoara, de la ateliere la spectacole.

În cazul jurnaliştilor, lucrurile sunt mult mai simple: poate primi bursă oricine publică minimum un material scris / audio / video despre Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Mai multe detalii găsiți pe pagina centruldeproiecte.ro/finantari/energie-burse-de-creatie-2023.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.