Skip to main content

Şedinţă de urgenţă, după apariţia unui nou focar de pestă porcină africană, în Timiş! Ce decizii au luat autorităţile?

O familia din Timiş a alertat autorităţile, după ce un porc din gospodărie a murit aparent fără motiv.

Cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară au prelevat probe, care au fost analizate, iar rezultatele arată că este vorba despre pesta porcină africană.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș face înscrieri la cursul GRATUIT de Expert Accesare Fonduri Europene

Focarul a fost descoperit în satul Crivobara, care aparţine de comuna Secaş, unde au fost instituite măsuri pentru limitarea răspnândirii bolii.

“Prefectul Zoltan Nemeth a convocat, astăzi, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor, în cadrul căreia s-a emis o hotărâre în baza căreia au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină africană din localitatea Crivobara și s-a decis uciderea imediată, sub control oficial şi neutralizare prin metodă alternativă (incinerare/îngropare) a suinelor din exploatație. Totodată, s-a aprobat stabilirea zonelor circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de pestă porcină africană, din localitatea Crivobara, după cum urmează: Zona de protecție (0-3 km) cuprinde localitățile Crivobara și Vizma Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitățile Ohaba Română, Spata, Radmanești, Dobrești, Bara, Lăpușnic, Fădimac, Secaș, Paniova, Checheș, Coșari din județul Timiș și localitățile Labașinț, Pătârș și Bruznic din județul Arad”, transmite Prefectura Timiş.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru aceștia, virusul având, însă, impact la nivel social, din punct de vedere economic.

CITEŞTE ŞI: Este oficial! De sâmbătă nu mai purtăm mască în aer liber și nu mai avem restricții de noapte

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.