Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Este oficial! De sâmbătă nu mai purtăm mască în aer liber și nu mai avem restricții de noapte

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele României a făcut în urmă cu puțin timp, anunțul privind relaxarea măsurilor.

Astfel, începând de sâmbătă, 15 mai, vor fi eliminate mai multe restricții.

Am elaborat calendarul care cuprinde aceşti paşi până la 1 septembrie, urmând ca la sfârşitul verii să avem o evaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste măsuri sunt condiţionate de evoluţia pandemiei şi de gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Atât de simplu este. Prima etapă va avea loc în 15 mai, următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 august", a anunţat președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Te vaccinezi într-un cadru de poveste! Poţi vizita unul dintre cele mai frumoase castele şi primeşti şi vaccinul

Mai exact, de sâmbătă, masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise, cu excepția piețelor, a târgurilor și a stațiilor mijloacelor de transport în comun.

De asemenea vor fi eliminate restricțiile privind circulația pe timpul nopții, iar agenții economici nu mai au programul delimitat.

Activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locurile de spectatori ocupate.Iohannis a mai spus că eliminarea acestor restricții este prima etapă din “relaxarea pas cu pas”.

Președintele a mai atras atenția că această relaxare va fi una precaută, ca să nu revenim peste două luni, la restricții.

Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare și trebuie să ne vaccinăm. Așa de simplu este”, a mai spus președintele.

CITEŞTE ŞI: Numărul cazurilor noi de COVID rămâne sub 1.000! Scade şi numărul pacienţilor internaţi pe secţiile ATI

De la 1 iunie se vor putea organiza și evenimente private: nunți, botezuri, mese festive

.Dacă sunt organizate în aer liber, numărul maxim de participanți este de 70 de persoane.

În cazul în care se desfășoară în interior, pot fi maxim 50 de persoane.

Președintele a mai spus că numărul participanților poate fi nelimitat, în cazul în care organizatorul garantează că toți sunt vaccinați.

 

Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 19:36

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login