Skip to main content

Şcoli ca în filme, în judeţul Timiş! Vezi aici lista localităţilor în care se vor construi unităţi de învăţământ verzi, din bani europeni

A fost publicată lista cu proiectele admise în cadrul apelului “Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi”.

În total, au fost depuse 246 de dosare, însă 20 dintre ele nu au întrunit punctajul necesar pentru a fi declarate eligibile.

Printre cele admise se numără şi 13 proiecte din judeţul Timiş: unul aparţine Consiliului Judeţean, care vrea să construiacă o clădire nouă pentru copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Dumitru Ciumăgeanu”, iar celelalte au fost depuse de primăriile din Giroc, Tomnatic, Saravale, Jebel, Şag, Ghiroda, Sânandrei, Dumbrăviţa, Săcălaz, Moşniţa Nouă, Deta şi Becicherecu Mic.

În afara de ultimele două localităţi, în care primarii au cerut bani prin PNRR pentru reabilitarea unităţilor şcolare existente, în celelalte se vor construi şcoli noi şi verzi.

“Am reușit! Prima etapă a cererii de finanțare pentru proiectul Școală Verde în Giroc a fost finalizată cu succes. Este un proiect cu o valoare de peste 19 milioane lei. Valoare nerambursabila, peste 17 milioane lei”, a anunţat primarul din Giroc, Dan Vârtosu.

Clădirea va avea o suprafață de 1832 mp și va include 10 săli de clasă pentru învățământul primar și clasele pregătitoare, un laborator de științe, grupuri sanitare, și o sală multifuncțională.

Școala va fi dotată cu locuri de parcare special amenajate pentru biciclete, unele dintre acestea fiind echipate pentru vehicule electrice.

Vor exista zone dedicate activităților fizice și educației ecologice, inclusiv sere de plante și grădini.

O şcoală similară vrea şi primarul din Sânandrei, al cărui proiect, în valoare de patru milioane de euro, se numără, de asemenea, printre cele admise.

“Veste bună, înainte de sărbători, pentru comuna Sânandrei! Proiectul de 4 milioane de euro pentru CONSTRUCȚIE ȘCOALA VERDE în localitatea Sânandrei a trecut de faza de eligibilitate. Mulțumesc tuturor celor implicați pentru munca depusă: proiectanți, consultanți, Şcoală, Primărie și Consiliu Local”, este mesajul lui Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei.

Cele 20 de UAT-uri ale căror proiecte au fost respinse, pot depune contestaţii până pe data de 29 decembrie.

Ulterior, în luna ianuarie, va fi publicată lista finală cu proiectele care vor primi finanţare, iar după semnarea contractelor, vor putea fi demarate licitaţiile pentru achiziţia serviciilor de proiectare, apoi a celor de execuţie a lucrărilor.

Asta înseamnă că lucrările propriu-zise vor începe, cel mai probabil, în anul 2025.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Vești excelente pentru șoferii care tranzitează sectorul de drum Coșava – Margina de pe DN68A! Începând de astăzi se circulă fără restricții, după ce în ultima lună s-au făcut lucrări de reasfaltare.
Timișorenii au așteptat mai bine de un an ca toate noile mijloace de transport în comun să iasă pe traseu, din cauză că municipalitatea a amânat prea mult licitația pentru instalarea mai multor stații de încărcare rapidă, implicit a montării acestora.
Construirea noului stadion din Timişoara a intrat în linie dreaptă, anunţă preşedintele ales al CJT, Alfred Simonis, care explică, pas cu pas, ce etape mai trebuie parcurse pentru realizarea investiţiei.
S-a dat alarma, în toiul nopţii, când un bărbat din judeţul Timiş şi-a găsit fiul, într-o baltă de sânge, pe un câmp, la câţiva kilometri distanţă de casă.
Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.