Skip to main content

Şcoli ca în filme, în judeţul Timiş! Vezi aici lista localităţilor în care se vor construi unităţi de învăţământ verzi, din bani europeni

A fost publicată lista cu proiectele admise în cadrul apelului “Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi”.

În total, au fost depuse 246 de dosare, însă 20 dintre ele nu au întrunit punctajul necesar pentru a fi declarate eligibile.

Printre cele admise se numără şi 13 proiecte din judeţul Timiş: unul aparţine Consiliului Judeţean, care vrea să construiacă o clădire nouă pentru copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Dumitru Ciumăgeanu”, iar celelalte au fost depuse de primăriile din Giroc, Tomnatic, Saravale, Jebel, Şag, Ghiroda, Sânandrei, Dumbrăviţa, Săcălaz, Moşniţa Nouă, Deta şi Becicherecu Mic.

În afara de ultimele două localităţi, în care primarii au cerut bani prin PNRR pentru reabilitarea unităţilor şcolare existente, în celelalte se vor construi şcoli noi şi verzi.

“Am reușit! Prima etapă a cererii de finanțare pentru proiectul Școală Verde în Giroc a fost finalizată cu succes. Este un proiect cu o valoare de peste 19 milioane lei. Valoare nerambursabila, peste 17 milioane lei”, a anunţat primarul din Giroc, Dan Vârtosu.

Clădirea va avea o suprafață de 1832 mp și va include 10 săli de clasă pentru învățământul primar și clasele pregătitoare, un laborator de științe, grupuri sanitare, și o sală multifuncțională.

Școala va fi dotată cu locuri de parcare special amenajate pentru biciclete, unele dintre acestea fiind echipate pentru vehicule electrice.

Vor exista zone dedicate activităților fizice și educației ecologice, inclusiv sere de plante și grădini.

O şcoală similară vrea şi primarul din Sânandrei, al cărui proiect, în valoare de patru milioane de euro, se numără, de asemenea, printre cele admise.

“Veste bună, înainte de sărbători, pentru comuna Sânandrei! Proiectul de 4 milioane de euro pentru CONSTRUCȚIE ȘCOALA VERDE în localitatea Sânandrei a trecut de faza de eligibilitate. Mulțumesc tuturor celor implicați pentru munca depusă: proiectanți, consultanți, Şcoală, Primărie și Consiliu Local”, este mesajul lui Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei.

Cele 20 de UAT-uri ale căror proiecte au fost respinse, pot depune contestaţii până pe data de 29 decembrie.

Ulterior, în luna ianuarie, va fi publicată lista finală cu proiectele care vor primi finanţare, iar după semnarea contractelor, vor putea fi demarate licitaţiile pentru achiziţia serviciilor de proiectare, apoi a celor de execuţie a lucrărilor.

Asta înseamnă că lucrările propriu-zise vor începe, cel mai probabil, în anul 2025.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.