Skip to main content

ACS Floreta Timișoara în top 3 cluburi de scrimă din România!

ACS Floreta Timișoara premiată de Federația Română de Scrimă!

Mai exact, Federația a premiat cei mai buni sportivi, dar și cei mai buni antrenori, pentru performanțele lor de a menține România în elita scrimei mondiale și europene, în cadrul evenimentului „Gala Laureaților anului 2023”. Evenimentul a avut loc la București, în Sala de Scrimă „Ana Pascu”.

ACS Floreta Timișoara a urcat pe podium alături de CSA Steaua și CS Dinamo, pentru prima dată anul acesta fiind premiate și cluburile sportive naționale, și deși clubul timișorean de scrimă punctează în competiții doar la arma floretă, s-a clasat în top 3 la numărul de medalii câștigate pe țară, clasamentul fiind calculat pe toate trei armele.

Antrenorii clubului sportiv din Timișoara s-au declarat extrem de mulțumiți de rezultatele obținute și de performanțele sportivilor.

“Ne bucură foarte mult această recunoaștere a muncii noastre, de peste 9 ani de zile. Suntem mândri să fim pe podium alături de cluburi sportive de renume, dar nu ne oprim aici! Obiectivul nostru este să ajungem la Olimpiadă și Campionate Mondiale, să aducem acasă medalii, dar în același timp să creștem și să consolidăm baza scrimei românești. Avem la Timișoara copii extraordinari, ne dorim să creștem și mai mult acest sport în zona Banat și Transilvania. Planurile sunt foarte ambițioase pentru un club privat, iar partenerii noștri se pot mândri cu performanțele noastre. Ne dorim sa avem alături de noi parteneri pe termen lung, care cred în misiunea sportului și în frumusețea scrimei”, spune Iulian Teacă, antrenor ACS Floreta.

Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara, înființată la începutul anului 2015, este singurul club de scrimă din Timișoara destinat copiilor și adulților, iar recent a lansat în exclusivitate primul curs de scrimă din România destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii, promovând incluziunea în acest sport cu multe avantaje care contribuie la dezvoltarea fizică și psihică.

Cursul se adresează atât copiilor cât și adulților și se desfășoară în Timișoara, sub coordonarea antrenorilor ACS Floreta.

În prezent, cursurile de scrimă sunt frecventate de aproximativ 150 de copii de vârste diferite. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]