Skip to main content

ACS Floreta Timișoara în top 3 cluburi de scrimă din România!

ACS Floreta Timișoara premiată de Federația Română de Scrimă!

Mai exact, Federația a premiat cei mai buni sportivi, dar și cei mai buni antrenori, pentru performanțele lor de a menține România în elita scrimei mondiale și europene, în cadrul evenimentului „Gala Laureaților anului 2023”. Evenimentul a avut loc la București, în Sala de Scrimă „Ana Pascu”.

ACS Floreta Timișoara a urcat pe podium alături de CSA Steaua și CS Dinamo, pentru prima dată anul acesta fiind premiate și cluburile sportive naționale, și deși clubul timișorean de scrimă punctează în competiții doar la arma floretă, s-a clasat în top 3 la numărul de medalii câștigate pe țară, clasamentul fiind calculat pe toate trei armele.

Antrenorii clubului sportiv din Timișoara s-au declarat extrem de mulțumiți de rezultatele obținute și de performanțele sportivilor.

“Ne bucură foarte mult această recunoaștere a muncii noastre, de peste 9 ani de zile. Suntem mândri să fim pe podium alături de cluburi sportive de renume, dar nu ne oprim aici! Obiectivul nostru este să ajungem la Olimpiadă și Campionate Mondiale, să aducem acasă medalii, dar în același timp să creștem și să consolidăm baza scrimei românești. Avem la Timișoara copii extraordinari, ne dorim să creștem și mai mult acest sport în zona Banat și Transilvania. Planurile sunt foarte ambițioase pentru un club privat, iar partenerii noștri se pot mândri cu performanțele noastre. Ne dorim sa avem alături de noi parteneri pe termen lung, care cred în misiunea sportului și în frumusețea scrimei”, spune Iulian Teacă, antrenor ACS Floreta.

Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara, înființată la începutul anului 2015, este singurul club de scrimă din Timișoara destinat copiilor și adulților, iar recent a lansat în exclusivitate primul curs de scrimă din România destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii, promovând incluziunea în acest sport cu multe avantaje care contribuie la dezvoltarea fizică și psihică.

Cursul se adresează atât copiilor cât și adulților și se desfășoară în Timișoara, sub coordonarea antrenorilor ACS Floreta.

În prezent, cursurile de scrimă sunt frecventate de aproximativ 150 de copii de vârste diferite. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.