Skip to main content

Primarul din Ghiroda vrea centrală fotovoltaică! A depus depus un proiect pe fonduri europene, în valoare de peste două milioane de lei

Primăria Ghiroda a făcut un pas important către un viitor mai verde și sustenabil prin depunerea proiectului pentru înființarea unei centrale fotovoltaice în localitate.

Proiectul, intitulat „Producție de energie electrică din sursa regenerabilă solară pentru autoconsum în UAT Comuna Ghiroda, Județul Timiș,” a fost depus în speranța obținerii finanțării necesare prin Fondul de Modernizare.

Inițiativa are ca scop implementarea unei centrale fotovoltaice de 350 kW, cu o finanțare în valoare de 2.278.551,95 lei cu TVA. Principalul obiectiv al proiectului este producerea ecologică de energie electrică pentru autoconsum, având potențialul de a reduce emisiile anuale de gaze cu efect de seră cu aproximativ 237,05 tone CO2 și generând o producție medie anuală de 387,4 MWh.

Acest demers nu doar că va contribui semnificativ la diminuarea costurilor comunei cu energia electrică, dar se aliniază și cu obiectivele Strategiei Europa 2020 și a Directivelor UE privind energia regenerabilă.

Proiectul se încadrează în eforturile de creștere a eficienței energetice, promovând o economie mai verde și mai durabilă.

„Ne dorim un mediu cât mai sănătos pentru Ghiroda și Giarmata Vii, și credem că această centrală fotovoltaică este un pas esențial în această tranziție către un viitor sustenabil”, spune primarul din Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.