Scandal uriaş la Lugoj! Primarul a fost suspendat, pe motiv de… domiciliu

În urmă cu foarte puţin timp, prefectul judeţului Timiş a anunţat că a semnat ordinal de suspendare a lui Claudiu Buciu, din funcţia de primar al Lugojului.

Motivul îl reprezintă faptul că Buciu şi-a schimbat domiciliul, pentru o perioadă de o lună şi jumătate, lucru care a fost reclamat la Prefectura Timiş.

CITEŞTE ŞI: Haosul de lângă Timişoara, care scoate şoferii din minţi!

„Instituţia prefectului a fost sesizată, în urma unor dovezi, din care reiese că domnul primar al municipiului Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, şi-a schimbat domiciliul din România în Germania, timp de aproximativ o lună şi jumătate, îîn cursul anului 2022. Legea este foarte clară în acest sens. Codul Administrativ precizează, în articolul 160, litera c, că mandatul de primar încetează în momentul schimbării domiciliului într-o altă unitate administrative teritorială”, a anunţat Mihai Ritivoiu, în urmă cu puţin timp.

Pentru Buciu, probllemele au început odată cu decizia lui de a transforma mai multe instituţii din subordinea Primăriei, în direcţii şi servicii.

Situaţia a stârnit un val de nemulţumiri, chiar şi în rândul liberalilor, care au anunţat că iau în calcul excluderea lui Buciu din PNL.

Acum, postul de primar va fi preluat de viceprimarul din Lugoj, Bogdan Blidaru.

Însă, Buciu poate contesta în contencios administrativ, ordinul prefectului, prin care a fost suspendat din funcţie,

CITEŞTE ŞI: Bebeluşi, internaţi de urgenţă în spital, cu coronavirus! Numărul infectărilor creşte alarmant

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Zone verzi, spații de ralaxare, terase dar și spectacole pentru copii, teatru și muzică! Zona Sinaia din Timișoara se transformă total!

Piața Mocioni din zona Sinaia își va schimba complet înfățișarea. Municipalitatea lucrează la un proiect de regenerare urbană a zonei.

Presiune scăzută la apă, într-o localitate din județ, în primele zile ale săptămânii viitoare!

Pe 5 și 6 decembrie, între orele 9-14 se vor efectua spălări ale rețelei de distribuție din Lovrin. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută.

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Tragedie pe şosea! Un om a murit, iar alţi 3 au fost grav răniţi, în această dimineaţă

Mai multe echipaje de medici, pompieri şi poliţişti au intervenit în această dimineaţă, la un accident rutier grav, în care au fost implicate o maşină şi o autoplatformă.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.