Scandal într-o comună din judeţul Timiş, după ce taxele au crescut cu aproape 100%! Primarul vrea să facă plângere penală împotriva consilierilor locali!

Locuitorii din comuna Darova plătesc în acest an, impozite şi taxe locale aproape de două ori mai mari decât cele de anul trecut, din cauză că primarul şi Consiliul Local nu ajuns la o înţelegere.

Mai exact, edilul a propus, în luna decembrie a anului trecut, indexarea taxelor şi impozitelor doar cu rata inflaţiei şi anumite rotunjiri, în unele cazuri.

CITEŞTE ŞI: Ucis după o glumă proastă! Un adolescent a omorât în bătaie un bărbat care putea să îi fie tată

Însă consilierii locali de la USR, PMP, Pro România şi ALDE au votat împotriva proiectului şi au venit cu propunerea diminuării bazei de calcul, adică a impozitului pe anul 2022.

“Este ilegal să micşorezi la final de an, taxele pentru anul în curs. Le-am explicat şi eu şi doamna secretară, dar nu au vrut să înţeleagă. Interesant este că din cele peste 60 de taxe care există, ei s-au axat doar pe 15, printre care şi impozitul pe terenuri agricole, iar mulţi dintre aceşti consilieri exploatează suprafeţe mari de teren. Propunerea mea a fost să mărim taxele doar cu rata inflaţiei, pentru că aşa ne obligă legea. Pe unele am vrut să le rotunjesc, dar cu puţin şi doar pe cele care se plătesc o dată la câţiva ani, cum ar fi taxa pentru buletin. Creşterile erau de câţiva lei, spre exemplu 15 lei, în loc de 12 lei”, a explicat pentru Sursa de Vest, Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova.

La finalul şedinţei, jurista Primăriei Darova a cerut un punct de vedere de la Prefectură, care a anunţat că hotărârea de diminuare a taxelor este ilegală şi a cerut remedierea problemei.

Doar că cei 7 consilieri de la USR, PMP, Pro România şi ALDE au refuzat să se prezinte şi la prima şi la a doua şedinţă convocate de primar, astfel că Darova a rămas fără o hotărâre care să stabilească nivelul taxelor şi impozitelor pe 2023.

În astfel de situaţii, conform legii, taxele sunt majorate din oficiu, până la plafonul maxim, ceea ce înseamnă chiar şi dublări, în unele cazuri.

Situaţia urmează să fie tranşată în instanţă, pentru că Prefectura a contestat hotărârea adoptată de cei 7 consilieri.

“Noi am hotărât să nu se mărească impozitele, dar primarul şi secretara, care sunt mână în mână, au aranjat să nu se aprobe. Au făcut în aşa fel încât să se ajungă în această situaţie, deşi locuitorii sunt cei afectaţi, pentru că plătesc acum taxe la cel mai mare nivel posibil”, spune Nicolae Costândana, consilier local Pro România.

Cei 7 consilieri vin mâine la Prefectură, în speranţa că vor găsi o soluţie pentru rezolvarea problemei.

De cealaltă parte, primarul are de gând să fac pângere penală împotriva lor, pentru abuz în serviciu.

CITEŞTE ŞI: Continuă acțiunea de tăiere a cablurilor de pe stâlpi, la Timișoara! Vizată este zona Lipovei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Foto şi video: Cel mai instagramabil loc din Timişoara! Tunelul iubirii oferă, în aceste zile, un adevărat spectacol vizual şi olfactiv

În Timişoara, ştii că a venit cu adevărat primăvara, atunci când înfloresc prunii sălbatici din spatele Catedralei.

Transport uriaş de medicamente contrafăcute, oprit de poliţişti! Au fost descoperite mii de cutii cu pastile falsificate

A fost deschisă o anchetă de amploare pentru destructurarea unei reţele care punea în vânzare medicamente care le puteau face bolnavilor, mai mult rău decât bine.

Se reiau lucrările pe drumul spre autostradă, prin Giarmata! Licitaţia a fost câştigată de Strabag

Epopeea lărgirii la patru benzi a drumului care face legătura din Timişoara şi autostrada A1 pare să se apropie de sfârşit, odată cu finalizarea licitaţiei pentru sectorul de după Dumbrăviţa.

Infracțiuni pe bandă rulantă! Un tânăr, drogat și cu permisul suspendat, prins la volanul unei mașini neînmatriculate!

Trei infracțiuni, dintr-un foc! Un tânăr de 34 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic de polițiști, pe Calea Lugojului din Timișoara.

Începe simularea Evaluării Naționale! În Timiș sunt așteptați să participe la testări peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a

Încep emoțiile pentru elevii de gimnaziu din anii terminali. Mâine are loc prima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale.

Nesimțirea l-a costat scump pe un tânăr din Timiș! A fost amendat cu peste 10.000 de lei și a rămas și fără mașină

Un tânăr de 23 de ani a încasat două amenzi, în valoare de peste 10.000 de lei, iar mașina i-a fost confiscată.

FOTO Apariţie surpriză, pe Stadionul Dan Păltinişanu! O vulpe a fost surprinsă în timp ce se plimba nestingherită în tribune

Vizitator neașteptat, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara! Arena închisă de autorități de mai bine de un an, are parte de vizitatori mai puțin obișnuiți. O vulpe a fost surprinsă în timp ce inspecta cu atenție tribunele stadionului.

Zeci de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii timișeni! Au fost întocmite și trei dosare penale

Aproape 70 de tone de îngrășământ de azot, confiscate de polițiștii din Timiș, în urma unor verificări.

Vă pregătiți de curățenia de primăvară? Scăpați gratuit de deșeuri la unul dintre cele patru puncte de colectare ale Retim?

Municipalitatea face apel la timișoreni să folosească punctele de colectare a deșeurilor deschide în oraș.

Continuă acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei! Cei care vor să participe încă se mai pot înscrie

În acest sfârșit de săptămână Asociația Verde de Banat va continua acțiunea de plantare la centura verde a Timișoarei, în zona din spatele Pieței Mehala, înspre podul de la ieșirea din oraș către Săcălaz.

Atac în apropierea unui loc de joacă din Timișoara! Un copil a fost lovit și jefuit! Mama acestuia a alertat Poliția

Scene șocante în apropierea unui parc din Timișoara! Un copil a fost tâlhărit în miezul zilei.

Anunţ de ultimă oră, privind Centura de sud a Timişoarei! Când va fi gata şoseaua?

Începe un nou episod din epopeea Variantei de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

FOTO Palatul Apelor din Timișoara își deschide porțile și își întâmpină vizitatorii cu o expoziție realizată de artiști locali

Administrația Bazinală de Apă Banat organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural, pentru a marca anul Timișoarei – Capitală Culturală Europeană și sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei.

TNTm deschide Anotimpurile FEST-FDR cu spectacolul BROS de Romeo Castellucci!

În anul Capitalei Europene a Culturii, Teatrul Național din Timișoara deschide Anotimpurile FEST-FDR vineri, 31 martie.

100.000.000 de lei, pentru Colterm! Consilierii locali votează săptămâna viitoare, achitarea în avans, a subvenţiilor pentru energia termică

Pe ultima sută de metri, autorităţile locale au agreat soluţia propusă de administratorul judiciar şi cel special de la Colterm, pentru evitarea falimentului.

Liceului Shakespeare din Timişoara intră în şantier! Va fi refăcut acoperişul

A fost semnat contractual pentru refacerea acoperişului de la Liceul Teoretic „William Shakespeare” din Timişoara, în valoare de 378.377,62 lei plus TVA.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.