Skip to main content

Scandal de proporţii la Timişoara, după ce un om de afaceri l-a numit pe primar, „lepră de pui nazist”! Plângeri la CNCD şi demisii din PSD

O postare pe facebook, făcută de antreprenorul Dan Dinu, a incendiat scena politică din Timişoara, iar totul a culminat cu demisia din PSD, a lui Ion Ardeal Ieremia.

Postarea respectivă a fost făcută pe data de 20 iulie, atunci când Dan Dinu, i-a cerut public primarului Timişoarei, să nu îşi mai asocieze imaginea cu cea a lui John Malkovich, pentru că nu a avut niciun merit în aducerea marelui actor american, la Timişoara.

„Dominic Fritz, nu ti mai fa poze cu Malkovich, ca n ai niciun merit. Uita te la postarea asta si baga la cap, lepra de pui nazist!”

Apelul omului de afaceri a adunat sute de like-uri, însă a fost dur taxat de primarul oraşului, care s-a declarat jignit de cuvintele folosite de antreprenorul timişorean.

Fritz i-a enumerat pe câţiva dintre cei care au apreciat postarea şi a anunţat că va sesiza Consiliul Național de Combatere a Discriminării și îi va da în judecată atât pe toți cei care au distribuit postarea.

“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele la care au dat like, printre alții, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Șandru (trimis în judecată de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul județean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista și fosta președintă a clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure. Comentariile sub postarea despre “lepra de pui nazist” au apărut repede: “Bravo domnul Dan Dinu…cacatul asta nazist trebuie expulzat”, “Degeaba ii spui, asta a fost crescut în lagăr…”, “Nevertebrata asta nu are (cap), doar un lindic prelungire la corp”, a scris Dominic Fritz, pe pagina lui de facebook.

La scurt timp, în scandal a intervenit şi prefectul judeţului, Mihai Ritivoiu, care a sărit în apărarea primarului.

A anunţat că se delimitează de acţiunile colegului său de partid, Ion Ardeal Ieremia şi a postat o fotografie în care apare alături de Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Trei copii şi doi adulţi, victimele unui accident rutier grav! A fost solicitat elicopterul SMURD

„Mă delimitez categoric de colegul meu Ion Ardeal Ieremia, membru în Biroul Municipal al Organizației PSD Timişoara pe care o conduc, pentru gestul de susținere (deşi doar un banal like) a unei postări pe Facebook în care Dominic Fritz este jignit într-un mod mizerabil. Deşi din punct de vedere politic, ideologic şi managerial nu sunt în aceeaşi barcă cu primarul Timişoarei, ca persoană se bucură de toată aprecierea şi susținerea mea! Iar (încă) colegului meu îi transmit doar un lucru: vorbim la următoarea şedință!„, a scris Mihai Ritivoiu.

Reacţia lui Ion Ardeal Ieremia nu a întârziat să apară şi este una radicală: şi-a anunţat demisia din PSD şi ruperea prieteniei cu Mihai Ritivoiu.

„Refuz să mă las instrumentat, folosit, utilizat, de orice om politic care să îmi facă un proces de intenție pe un subiect inventat! Dacă prietenul meu Mihai pleacă după fente scornite de cine ştie cine, eu refuz sa mă murdăresc cu accentele naziste invocate sau cu tembelii hashtag care acum nu au somn şi se flagelează public! Așadar, din acest moment mp consider demisionat şi din ipostaza de pesedist şi din cea de prieten. La revedere!

P.S. Fost vicepreşedinte, domnule prefect, nu membru în Biroul Municipal! Verificati cotizaţia!„, a scris Ion Ardeal Ieremia, pe facebook.

Ulterior, el a explicat că a like-ul pentru care a fost muştruluit de prefectul judeţului a fost în semn de apreciere pentru ideea postării făcute de Dan Dinu, şi nu pentru termenii folosiţi.

„J. Malkovich la Timișoara: spre 250.000 euro

contribuția domnului Fritz: 000.000 euro

capital electoral: 100%

Ăsta e secretul likeului meu pe fb și al apusului carierei mele politice.Hai, v-am pupat! La plăcinte, înainte!

Cu alte cuvinte, primarul s-a cocoțat în cârca unui eveniment costisitor (născut din ambiția profesională a altora) la care nu a contribuit nici cu un leu!„, a mai scris regizorul Ion Ardeal Ieremia.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.