Skip to main content

S-au făcut greşeli uriaşe! Timişoara Capitală Culturală Europeană, în pericol! Marius Craina, despre proiectul anului

A fi om!

Mai sunt doar câteva luni până când Timişoara va fi capitala culturală a Europei, titlu pe care l-a câştigat în anul 2016.

Însă, liderii Pro România consideră că oraşul nu este deloc pregătit pentru asta, iar vina le aparţine autorităţilor locale care nu au ştiut să gestioneze situaţia.

CITEŞTE ŞI: 25 de treceri la nivel cu calea ferată, din Timiș, vor fi reabilitate pe bani europeni!

„Dacă proiectul Sibiu-capitală culturală europeană  a fost unul de succes şi actualul preşedinte s-a căţărat pe el şi a ajuns şeful statului, iar Sibiul beneficiază şi acum de pe urma proiectului, constatăm că Timişoara se confruntă cu o serie de probleme”, a spus deputatul Adrian Pau.

Deficienţele sunt multe, este de părere şi candidatul Pro România, la Primăria Timişoara.

Marius Craina consideră că totul a plecat de la promisiunile făcute şi care nu au nicio legătură cu realitatea.

“S-a promis renovarea a 14.500 de clădiri, valoarea estimate a lucrărilor fiind de 300 de milioane de euro. Nici măcar Parisul nu îşi permite aşa ceva, într-un termen de câteva luni, sau câţiva ani(…) Din păcate, ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, instabilitatea socială şi politică prin care trece ţara noastră, precum şi gravele şi uriaşele erori pe care toţi cei care s-au ocupat şi trebuiau să promoveze acest proiect, le-au făcut, riscă să pună în pericol proiectul”, a declarat Marius Craina.

CITEŞTE ŞI: Coronavirusul anulează zborurile spre Italia! Sute de curse au fost suspendate

Craina spune că şi sumele alocate sunt unele foarte mici, astfel că trebuie găsite soluţii urgente, pentru a mai salva ce se poate din acest proiect.

“Mai sunt 10 luni. Timpul este scurt, iar sumele trebuie cheltuite în mod legal şi oficial. Este nevoie cu maximă rapiditate ca oamenii entuziaşti şi profesionişti, cei care formează Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană să fie sprijiniţi”, a mai spus Marius Craina.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.