Skip to main content

25 de treceri la nivel cu calea ferată, din Timiș, vor fi reabilitate pe bani europeni!

S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată!

La nivel național vor fi reabilitate 246 de astfel de trecere, iar lucrările trebuie finalizate până la finalul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de 34.3 milioane de lei, fonduri nerambursabile.

CITEȘTE ȘI: Coronavirusul anulează zborurile spre Italia! Sute de curse au fost suspendate

Pe raza DRDP Timișoara, vor fi amenajate în acest proiect 55 de treceri la nivel cu calea ferată, repartizate astfel: SDN Timișoara – 25, SDN Arad – 11, SDN Caransebeș – 6, SDN Deva – 8, SDN Orșova  -5.

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată și presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator).

CITEŞTE ŞI: Descinderi la primării şi instituţii deconcentrate! Zeci de PSD-işti vizaţi de o anchetă de amploare a DIICOT

Conform autorităților, implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.