Skip to main content

S-au afișat primele rezultate ale Evaluării Naționale din acest an! Un singur elev din Timiș a obținut media 10

S-au publicat rezultatele de la Evaluarea Naționala. Notele și mediile obținute de absolvenții clasei a VIII-a pot fi văzute pe portalul evaluare.edu.ro.

În Timiș, un sigur candidat a obținut media 10. Este vorba despre un elev de la Liceul Pedagogic Carmen Silva.

674 de elevi din totalul de 5.263 prezenți la testare, au obținut medii peste 9. Ce mai mică medie este însă de 1,55, obținută de un elev de la Liceul Tehnologic Sfântu Nicolae din Deta, care a luat 1,60 la Limba Română și 1,50 la matematică.

Totodată, 1.436 de candidați nu au reușit să obțină media 5, ceea ce reprezintă un procent de 26,90% din totalul celor prezenți.

Rezultate sunt însă anonimizate. Fiecare absolvent trebuie sa introducă în platformă codul primit de la școală pentru a afla ce note a luat.

Tabelul afișat pe site-ul Ministerului conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, „nota de la contestație” și „nota finală”, iar la final apare media notelor obținute a fiecărui elev care a susținut examenul.

Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 16:00-19:00, sau mâine, între orele 08:00 și 12:00.

Rezultatele finale după soluționarea contestațiilor vor fi afișate pe 9 iulie, urmând ca în zilele de 11-12 și de pe 15 până pe 22 iulie, absolvenții clasei a XII-a, însoțiți de părinți, să meargă la centrele unităților de învățământ pentru admiterea la liceu. Pe 24 iulie vor fi afișate rezultatele repartizării computerizate, urmând ca depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care candidații au fost repartizați să se realizeze între 25 și 30 iulie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.