Skip to main content

Ai terminat clasa a XII-a și nu știi ce să faci mai departe? USVT prezintă oferta educațională din acest an, chiar și pentru absolvenții fără BAC

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara începe procesul admiterii de vară.

Universitatea este compusă din 6 facultăți, 33 programe de studiu de licență, dintre care 4 programe de învățământ cu frecvență redusă și 33 programe de studiu de master.

De asemenea, absolvenții de liceu fără examen de bacalaureat se pot înscrie la una din cele 3 specializări ale Colegiului Terțiar Nonuniversitar USVT.

Iată programele de studii oferite de USVT:

-Facultatea de Agricultură cu domeniile Agronomie: Agricultură, Agricultură (în limba engleză); Ingineria și protecția mediului în agricultură și Ingineria și protecția mediului în agricultură (în limba franceză); Protecția plantelor; Biologie; Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară; Măsurători terestre şi cadastru.

-Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere cu Zootehnie; Biotehnologii; Biotehnologii (în limba engleză) și Antreprenoriat în producția alimentară.

-Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate cu Horticultură; Peisagistică; Peisagistică (în limba engleză); Inginerie genetică; Silvicultură; Ştiințe de laborator aplicate.

-Facultatea de Inginerie Alimentară cu Controlul și expertiza produselor alimentare, Controlul și expertiza produselor alimentare (în limba engleză); Ingineria produselor alimentare; Ingineria Produselor Alimentare (în limba engleză) și Protecția consumatorului și a mediului.

-Facultatea de Management și Turism Rural cu Inginerie și Managementul Afacerilor Agricole; Inginerie şi Management în Alimentația Publică și Agroturism; Inginerie şi management în industria turismului.

-Facultatea de Medicină Veterinară cu Medicină veterinară: Medicină veterinară (în limba română), Medicină veterinară (în limba engleză) și Medicină veterinară (în limba franceză).

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară este între 8-24 iulie, iar admiterea se face pe bază de dosar.

Absolvenții interesați pot afla mai multe detalii despre procesul de admitere în centrul din Calea Aradului, nr. 119, din Timișoara, precum și în cele 8 centre din țară:

  • Drobeta Turnu Severin – Colegiul Tehnic Decebal
  • Reșița – Liceul Teoretic Traian Vuia
  • Horezu – Liceul Constantin Brâncoveanu
  • Pecica – Primăria Pecica
  • Deva- Colegiul Național Pedagogic Regina Maria
  • Târgu Jiu – Colegiul Național Spiru Haret
  • Moldova – Nouă- Liceul Tehnologic Clisura Dunării
  • Nădlac – Primăria Nădlac

De asemenea, informații suplimentare despre întreg procesul de admitere se găsesc și pe platforma oficială a USVT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.