Skip to main content

S-a stins vocea de aur a trupei Phoenix! Moni Bordeianu a murit la vârsta de 76 de ani

Este doliu în muzica romanescă, după ce primul solist și unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a încetat din viaşă, la vârsta de 76 de ani.

Este vorba despre Florin Bordeianu, cunoscut ca Moni Bordeianu, iar tristul anunţ a fost făcut de Nicu Covaci, pe pagina lui de facebook.

CITEŞTE ŞI: Ultima veste despre noul terminal de Plecări Externe de la Aeroportul Timişoara! Când va fi dat în folosinţă?

Moni Bordianu avea mai multe probleme de sănătate, după ce a fost diagnosticat cu diabet, iar în urmă cu câţiva ani, i-a fost amputat un picior.

„A plecat sa deschida alt drum cel care l-a deschis pe primul… Iti multumim, Moni, pentru ca ceea ce avem acum tu ai inceput!”, a scris Nicu Covaci, pe pagina lui de facebook, alături de versurile piesei „Nebunul cu ochii închiși”, cântată de Moni Bordeianu.

Pe un munte, intr-o tara

foarte-ndepartata

sta un om cu ochii-nchisi

si spune ce ne-asteapta.

Lumea nu-l asculta

il crede un nebun

caci vorbele lui sunt

ca niste lovituri de tun.

El sta singur si linistit

Dar in ochii lui inchisi

Vede al lumii asfintit

Nebunul cu ochii lui inchisi.

Zilele trec una dupa alta

sus pe munte

si vocea lui se aude clar,

spunand foarte multe.

Lumea cea intreaga

nu se-opreste sa-l asculte

il vede un nebun ce-ndruga

multe vorbe-absurde!

Membru fondator al legendarei trupe Phoenix, care a marcat istoria rock-ului romanesc, Moni Bordeianu s-a numărat printre primii artiști autentici ai tării, punandu-și amprenta pe primele hituri ale trupei.

Părăsea țara in 1970, după 8 ani de Phoenix… in care a contribuit din plin la gloria formației, interpretând cu originalitate si un timbru aparte Vremuri, Vânt hain, Miezul nopții, Canarul, Nebunul cu ochii închiși, Floarea Stâncilor, As vrea un eschimos, Te întreb pe tine soare, Mama, mama s.a”, scrie România Rock pe pagina de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Astea sunt vise! Reacţia lui Grindeanu după ce Nica a propus ca PSD să susţină candidaţii PNL la CJT şi Primăria Timişoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.