Skip to main content

Ultima veste despre noul terminal de Plecări Externe de la Aeroportul Timişoara! Când va fi dat în folosinţă?

Au mai rămas câteva săptămâni până când vom putea călători liber, pe cale aeriană şi maritimă, în interiorul Uniunii Europene şi în statele asociate Schengen – Islanda, Liechtenstein, Regatul Norvegiei şi Confederaţia Elveţiană.

Controalele la frontierele dintre România şi aceste state vor fi eliminate din fata de 31 martie, atunci când la aeroportul Timişoara va fi dat în folosinţă şi noul terminal Plecări Externe.

Este vorba despre o investiţie de 88,99 de milioane de lei, realizată de SC Concelex SRL din București, căreia i-a fost atribuit contractul, în mai 2022.

CITEŞTE ŞI: Astea sunt vise! Reacţia lui Grindeanu după ce Nica a propus ca PSD să susţină candidaţii PNL la CJT şi Primăria Timişoara

Anunţul privind finalizarea şantierului şi darea în folosinţă a noii clădiri a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a fost prezent vineri, la Timişoara.

“Data de 31 Martie este cea la care se va da în trafic, odată cu intrarea în Schengen, a noului terminal de Plecări. Sigur, se intră, așa cum știți, aerian în Schengen, iar cu această ocazie va fi inaugurat și noul terminal și se va face acel terminal Schengen. Vechiul terminal pe care-l folosim acum, de plecări, va fi non-Schengen”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Termenul iniţial pentru finalizarea lucrărilor a fost 31 decembrie 2023, însă acesta a fost prelungit.

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, șase filtre de securitate, 18 ghișee de check-in și șase porți de scanare automată a documentelor

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

CITEŞTE ŞI: Ocazia perfectă pentru a cumpăra cadouri de Dragobete sau de Mărțișor! Salonul Industriei Ușoare revine la Timișoara cu prima ediție din acest an!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.