Skip to main content

Ultima veste despre noul terminal de Plecări Externe de la Aeroportul Timişoara! Când va fi dat în folosinţă?

Au mai rămas câteva săptămâni până când vom putea călători liber, pe cale aeriană şi maritimă, în interiorul Uniunii Europene şi în statele asociate Schengen – Islanda, Liechtenstein, Regatul Norvegiei şi Confederaţia Elveţiană.

Controalele la frontierele dintre România şi aceste state vor fi eliminate din fata de 31 martie, atunci când la aeroportul Timişoara va fi dat în folosinţă şi noul terminal Plecări Externe.

Este vorba despre o investiţie de 88,99 de milioane de lei, realizată de SC Concelex SRL din București, căreia i-a fost atribuit contractul, în mai 2022.

CITEŞTE ŞI: Astea sunt vise! Reacţia lui Grindeanu după ce Nica a propus ca PSD să susţină candidaţii PNL la CJT şi Primăria Timişoara

Anunţul privind finalizarea şantierului şi darea în folosinţă a noii clădiri a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a fost prezent vineri, la Timişoara.

“Data de 31 Martie este cea la care se va da în trafic, odată cu intrarea în Schengen, a noului terminal de Plecări. Sigur, se intră, așa cum știți, aerian în Schengen, iar cu această ocazie va fi inaugurat și noul terminal și se va face acel terminal Schengen. Vechiul terminal pe care-l folosim acum, de plecări, va fi non-Schengen”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Termenul iniţial pentru finalizarea lucrărilor a fost 31 decembrie 2023, însă acesta a fost prelungit.

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, șase filtre de securitate, 18 ghișee de check-in și șase porți de scanare automată a documentelor

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

CITEŞTE ŞI: Ocazia perfectă pentru a cumpăra cadouri de Dragobete sau de Mărțișor! Salonul Industriei Ușoare revine la Timișoara cu prima ediție din acest an!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Vești excelente pentru șoferii care tranzitează sectorul de drum Coșava – Margina de pe DN68A! Începând de astăzi se circulă fără restricții, după ce în ultima lună s-au făcut lucrări de reasfaltare.
Timișorenii au așteptat mai bine de un an ca toate noile mijloace de transport în comun să iasă pe traseu, din cauză că municipalitatea a amânat prea mult licitația pentru instalarea mai multor stații de încărcare rapidă, implicit a montării acestora.
Construirea noului stadion din Timişoara a intrat în linie dreaptă, anunţă preşedintele ales al CJT, Alfred Simonis, care explică, pas cu pas, ce etape mai trebuie parcurse pentru realizarea investiţiei.
S-a dat alarma, în toiul nopţii, când un bărbat din judeţul Timiş şi-a găsit fiul, într-o baltă de sânge, pe un câmp, la câţiva kilometri distanţă de casă.
Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.