Skip to main content

S-a încheiat prima sesiune de admitere la UMFT! Vezi aici calendarul celei de-a doua sesiuni

În 23 iulie 2023 a avut loc concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, tip 1 (proba scrisă), între orele 10.00 — 13.00, pentru programele de studii cu durata de 6 ani (360 ECTS): Facultatea de Medicină și Facultatea de Medicină Dentară.

La Facultatea de Medicină au fost înscriși 978 candidați la examenul de admitere, iar la Facultatea de Medicină Dentară s-au înscris 256 candidați.

Pentru Facultatea de Medicină au fost 336 locuri la buget și 95 de locuri cu taxă, iar la Facultatea de Medicină Dentară au fost 52 de locuri bugetate și 60 de locuri cu taxă.

Așadar, în urma înscrierilor, la Facultatea de Medicină au fost aproximativ 3 candidați pe un loc, iar la Facultatea de Medicină Dentară aproximativ 2,5 candidați/loc, în contextul în care ultima medie de admitere la Facultatea de Medicină pentru un loc bugetat a fost 8.52, iar la Facultatea de Medicină Dentară 7.46.

Examenul de admitere a constat într-un test tip grilă, compus din 90 de întrebări, din Biologie și Chimie, fiind alocată o durată de 3 ore pentru rezolvare.

Mâine, are loc admiterea pentru candidații străini.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de ploi și vijelii, în Timiș! A fost emis mesaj RO-Alert

În cazul în care rămân locuri neocupate, se va organiza în luna septembrie 2023 o a doua sesiune de admitere, în aceleași condiții ca în prima sesiune, astfel:

În perioada 04 – 05 septembrie 2023— perioada de înscriere – completarea on-line a fișei de înscriere și încărcarea documentelor (dosarului de înscriere) de către candidați, cu asumarea responsabilității de către aceștia cu privire la autenticitatea și corespondența dintre documentele digitale/scanate și cele originale.

Înscrierile din data de 05 septembrie 2023 se finalizează la ora 14.00;

În perioada 04 – 05 septembrie 2023 are loc verificarea conținutului dosarului și validarea înscrierii de către personalul universității; apoi afișarea listelor nominale privind repartiția pe săli a candidaților înainte de concurs, pe site-ul universității www.umft.ro, Secțiunea Admitere;

În 6 septembrie 2023 — concurs de admitere tip 2 (proba scrisă), între orele 10.00 —12.00, pentru programele de studii de licență cu durata de 3-4-5 ani (180-300 ECTS), cu publicarea rezultatelor provizorii pe pagina de web proprie, www.umft.ro sau admitere.umft.ro, în funcție de momentul la care se finalizează corectarea și introducerea notelor în sistemul informatic, cu indicarea numărului fișei de înscriere on-line, care va înlocui datele de identificare ale candidatului (numele prenumele).

În data de 7 septembrie 2023 va avea loc concursul de admitere tip 1 (proba scrisă), între orele 10.00 —13.00, pentru programele de studii cu durata de 6 ani (360 ECTS): Medicină, Medicină Dentară; în 8 septembrie, între orele 09.00 — 14.00, se va face depunerea contestațiilor cu privire la rezultatele concursului de admitere și rezolvarea acestora; iar în 11 septembrie, între orele 09.00 — 14.00, va avea loc prima etapă de confirmare a locului obținut de către candidații declarați admiși pe locurile bugetate/cu taxă, sub sancțiunea pierderii locului obținut în caz de neîndeplinire a acestei obligații;

În 12 septembrie, va fi afișat un raport cu locurile rămase neocupate după confirmarea locurilor, iar în 13 septembrie, între orele 09.00 — 15.00, va avea loc a doua etapă de confirmare, de către candidații cu media peste 5 (cinci) declarați inițial „respinși” (în așteptare), care au glisat automat, prin aplicația informatică de admitere, în ordinea opțiunilor exprimate a mediilor de admitere obținute, pe locurile rămase neocupate;

În perioada 11 — 15 septembrie 2023 se va achita taxa de școlarizare, integral (cuantumul taxei per an de studiu pentru studenții români este de 10.000 lei la Facultatea de Medicină și la Facultatea de Medicină Dentară, iar pentru Facultatea de Farmacie taxa anuală este de 5500 lei), iar în 18 septembrie va avea loc afișarea rezultatelor finale la concursul de admitere – sesiunea septembrie 2023.

CITEŞTE ŞI: Călătorie în trecut! Muzeul Naţional al Banatului vă invită la expoziția „Arta și Arhetipurile Epocii de Gheață”

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.