Skip to main content

Rezultate finale la Evaluarea Națională, după contestații! Rata de promovabilitate în Timiș este de 76,25%

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională, după rezolvarea contestațiilor.

Notele finale obținute de absolvenții claselor a VIII-a au fost publicate pe evaluare.edu.ro

În Timiș, în general, notele au crescut după contestații. A apărut chiar și o nouă medie de 10, astfel că numărul total al acestora a ajuns la 20.

Alți 824 de elevi au medii cuprinse între 9.00 și 9.99, ceea ce reprezintă un procent de 16,43%.

968 de elevi au obținut medii cuprinse între 8.00 și 8.99, adică 19,31%.

748 au avut medii între 7.00 și 7.99, ceea ce înseamnă 14,92%.

646 de elevi au obținut medii cuprinse între 6.00 și 6.99, adică 12,88%, iar 617 au obținut medii între 5.00 și 5.99, adică 12,09%.

Restul de aproape 24% dintre elevii prezenți la examen nu au reușit să obțină o medie mai mare de 5.

Rezultatele finale ale elevilor din Timiș pot fi găsite AICI.

Din 2023, pentru admiterea la liceu va conta doar media obținută la Evaluarea Națională. Din calculul mediei de admitere la liceu va fi eliminată media claselor V-VIII. Pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, din anul școlar 2022 – 2023, se va face ierarhizarea absolvenților.

În perioadele 6-7 și 10-17 iulie, absolvenții de a clasa a VIII-a, împreună cu părinții, asistați de diriginți, vor putea completa fișa de înscriere cu opțiunile de admitere la liceu. Până pe 14 iulie pot fi verificate și, după caz, corectate aceste fișe.

Repartizarea va fi făcută și anunțată pe 19 iulie. Între 20 și 25 iulie, elevii vor trebui să depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizați.

(sursa foto: zf.ro)

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.