Skip to main content

Retim îţi explică, pas cu pas, cum se foloseşte compostorul pentru deşeurile biodegradabile

Compostorul, pus la dispoziţie în mediul rural, de Retim, este cea mai la îndemână soluţie pentru a scăpa de deşeurile biodegradabile din gospodărie.

Acest tip de recipient este folosit pentru depzitarea de resturi de legume si fructe, coji de ouă, flori uscate, pliculeţe de ceai sau alte deşeuri biodegradabile.

Pasii procesului de compostare sunt:

  1. Adunaţi toate deşeurile biodegradabile şi vegetale din gospodărie: resturi de fructe şi legume, coji de ouă, flori, ramuri, iarbă, paie, fân, crengi. Nu uitati să separati aceste tipuri de deşeuri de alte resturi.
  2. La baza compostorului aşezaţi un strat de 10-15 cm de crengi rupte sau alte resturi din grădină.
  3. Alternaţi câte un strat de deşeuri biodegradabile cu câte un strat de sol uscat din grădină.
  4. Utilizaţi compostul finit ca şi îngrasamant natural.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

restrictii trafic
La solicitarea Societății Drumuri Municipale, Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier pe strada Aurel Popovici, în vederea așternerii stratului bituminos.
Ne place să vorbim despre contexte globale, regionale, despre cât de bine sau rău au făcut alții, despre cât de bine e în altă parte. Dar, optica noastră, ca români, ar trebui să aibă ca esență ce putem face noi cu resursele de care dispunem local, pentru că acestea nu sunt puține.
Problema cardurilor de transport false a escaladat, iar Fritz face apel la toți timișorenii să fie vigilenți și să nu cadă în capcana pusă la cale de cei care vor să se îmbogățească de pe urma lor.
Accident rutier, în această dimineață, când o mașină scăpată de sub control a intrat în plin, în poarta unei case.