Skip to main content

Repetiție la scenă deschisă! O capodoperă a regizorului Pippo Delbono va fi prezentată la Teatrul Național din Timișoara

Doar o zi desparte publicul timișorean de prima întâlnire cu noua creație a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono „Trezire/Il Risveglio”.

Mâine, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național, spectatorii au șansa de a fi martori ai procesului de construcție al acestui spectacol, în repetiția deschisă care încheie etapa de lucru timișoreană a proiectului, urmând ca premiera timișoreană a spectacolului va avea loc abia în luna decembrie.

Este un privilegiu și o rară ocazie de a intra în laboratorul de creație al unui mare artist, într- unul dintre cele mai personale proiecte ale lui Pippo Delbono, cu atât mai mult cu cât, pentru prima dată, în „Trezire/Il Risveglio”, artistul prezintă propriile lui cuvinte, poemele și poveștile pe care le-a scris el însuși.

Spectacolul „Trezire/Il Risveglio” de Pippo Delbono este o coproducție internațională, o colaborare care a reunit teatre din Italia, Franța, România și Belgia, respectiv Emilia Romagna Teatro ERT / Teatro Nazionale, în calitate de producător executiv și Teatro Stabile din Bolzano, Teatro Metastasio din Prato, Théâtre de Liège, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Institutul Italian de Cultură din București, Sibiu International Theatre Festival / Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatro Piemonte Europa / Festival delle Colline Torinesi și Théâtre Gymnase-Bernardines din Marsilia, în colaborare cu Centro Servizi Culturali Santa Chiara, Trento și Le Manège Maubeuge – Scène Nationale, în calitate de coproducători.

Ci interesați să participe la repetiție încă se pot înscrie online la adresa e-mail office@tntm.ro sau fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”, între orele 11:00 și 19:00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.