Skip to main content

Cancerul, întors pe toate feţele, la cea de-a şaptea ediţie a OncoHelp Summer School – Imunoterapia Cancerului! Sute de specialişti din toată lumea prezintă, la Timişoara, cele mai noi terapii oncologice

OncoHelp Summer School – Imunoterapia Cancerului, un eveniment de referință în domeniul oncologic din vestul României, ajunge la cea de-a șaptea ediție.

Se va desfășura pe parcursul a patru zile, timp în care specialiştii din acest domeniu vor aborda cele mai recente inovații și descoperiri în tratamentul cancerului, cu un accent deosebit pe imunoterapie, care reprezintă punctul principal al prezentărilor și dezbaterilor.

OncoHelp Summer School continuă să fie un eveniment de top în calendarul oncologic, fiind o platformă nu doar pentru abordarea celor mai recente progrese în domeniul bolilor oncologice, dar și pentru consolidarea colaborării între specialiștii din acest domeniu.

„Sunt aproape 400 de specialiști în oncologie, și nu numai, care vin din întreaga lume la Timișoara. Avem invitați de peste tot, medici care lucrează în spitale universitare, centre de cercetare din Europa, Statele Unite și Asia. Imunoterapia reprezintă viitorul în lupta împotriva cancerului, oferind organismului capacitatea de a combate boala prin propriul sistem imunitar. Suntem încă în epoca de piatră în acest domeniu, care este însă într-o continuă dezvoltare”, spune Șerban Negru, președinte Asociației OncoHelp Timișoara.

Printre subiectele care vor fi abordate la conferința din acest an se numără toxicitățile induse de imunoterapie, cancerele urogenitale, imunoterapia în carcinoamele renale și în cancerul de prostată, dar se va discuta și despre cancerele digestive și cel pulmonar.

De asemenea, organizatorii evenimentului spun că o sesiune separată va fi dedicată tinerilor oncologi.

„În cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp, numeroase studii clinice explorează potențialul imunoterapiei. Prin activarea celulelor imune, acest tratament nu doar încetinește dezvoltarea tumorilor, dar și întărește sistemul imunitar, reducând riscul de proliferare a celulelor canceroase”, completează Șerban Negru.

Cu toate acestea, imunoterapia nu este aplicabilă în toate tipurile de cancer sau în toate stadiile bolii, motiv pentru care tratamentele convenționale, precum chimioterapia și radioterapia, rămân esențiale.

Unul dintre rolurile asumate de Asociația OncoHelp este reprezentat de implicarea în educația medicală continuă a personalului medical, componenta didactică fiind ceea ce definește Spitalul OncoHelp ca unitate medicală universitară.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.