Skip to main content

Reparaţii de 11 milioane de lei, în şcolile din Timişoara! Unde a direcţionat Primăria, alte 260 de milioane de lei?

Mai sunt două zile până când elevii şi preşcolarii se întorc în bănci, mulţi dintre cei din Timişoara, în două schimburi, ca şi până acum, din cauza spaţiilor insuficiente.

Parţial, problema se va rezolva atunci când vor fi gata cele cinci clădiri care acum sunt în construcţie.

Este vorba despre două corpuri la Şcoala Generală 30 şi câte unul la Liceul Waldorf, Şcoala Gimnazială 13 şi Liceul Lenau.

CITEŞTE ŞI: Digitalizare, doar pe jumătate! În Piaţa Iosefin, produsele au coduri QR, dar comercianţii nu îşi pot rezerva mese online!

Mai sunt în lucru creşele de pe Bogdăneştilor şi din Lipovei, iar la Şcoala Generală 25 de ridică o nouă sală de sport.

Pentru toate aceste investiţii, dar şi pentru reparaţiile mai mari sau mai mici, de la nivelul unităţilor de învăţământ, au fost alocate, pentru acest an, 270 de milioane de lei.

“Vara aceasta, Primăria Timișoara a realizat lucrări de reparații de peste 11 milioane de lei, care au vizat refacerea completa a acoperișurilor la două licee, reparații la curți, alei și infrastructura sportivă, dar și reparații curente la grădinițe și școli, care sa asigure confortul copiilor la întoarcerea în bănci. În același timp, derulăm obiective majore de investiții care vor îmbunătăți semnificativ calitatea actului educativ și condițiile în care se desfășoară activitatea didactică”, transmite Primăria Timişoara.

Iată lista şcolilor şi grădiniţelor aflate în şantier:

Grădinița PP33 – lucrări de extindere și modernizar – 4.350.000 lei ;

Școala Gimnazială 13 – o clădire nouă cu sală de sport –  4.000.000 lei; 

Școala Gimnazială 25, modernizare sala de sport și lucrări de  reabilitare termică – 11.000.000 lei

Școala Gimnazială 30 – reabilitare termic și extindere cu  2 clădiri –  29.400.000 lei ;

Colegiul Tehnologic „Emanuil Ungureanu” – reabilitare completă – 33.000.000 lei ;

Noul campus al Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” –  65.000.000 lei ;

Liceul Waldorf – construcția unui nou corp de clădire 30.000.000 lei

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” –  reabilitare termică – 9.700.000 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.