Skip to main content

Lupta anti-corupţie din spitalele româneşti începe la Timişoara! Rafila explică ce se întâmplă când achiziţiile se fac la preţuri supraevaluate

Reprezentanţi ai Departamentului de Justiție al SUA şi ai FBI, experţi de la OMS, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate, ai Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, ai autorităților locale şi manageri de spitale au dezbătut astăzi mecanismele anti-corupție în achiziții publice.

Evenimentul a avut loc la Timişoara, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a explicat cum se răsfrânge asupra a mii de pacienţi, chiar şi o singură achiziţie viciată.

“Nu luptăm împotriva corupţiei, de dragul luptei împotriva corupţiei. Corupţia generează subdezvoltare şi stagnare.Sărăcia este generată de o corupţie mare care face imposibilă realizarea obiectivelor pe care ni le propunem. Vă dau un exemplu: dacă cumpărăm un echipament, la un preţ de cinci ori mai mare decât este preţul real al acelui echipament, înseamnă că dotăm un singur spital, în loc să dotăm cinci spitale. Ne dorim ca pacienţii din toată ţara la servicii de sănătate. Ca să aibă acces toţi pacienţii, atunci trebuie să folosim banii, cât mai bine posibil”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Lecţia de integritate de la Timişoara este prima dintr-un şir care se va desfăşura, în perioada următoare, şi în alte oraşe ale ţării.

Evenimentele sunt susținute de către Biroul OMS în România ca parte a asistenței tehnice acordate Ministerului Sănătății pentru implementarea PNRR.

La dezbaterea din oraşul de pe Bega a fost prezent şi parlamentarul Alfred Simonis.

„Am avut o dezbatere extrem de amplă și interesantă pe ceea ce înseamnă practici anti-corupție și transparență în achiziții publice. Sunt aici în calitate mai degrabă de timișorean și parlamentar decât de președinte al Camerei Deputaților. Mulțumesc domnului ministru Rafila și domnului Alexandru Rogobete, timișorean de-al nostru, propunerea noastră pentru Ministerul Sănătății în funcția de secretar de stat, pentru investițiile pe care ministerul le desfășoară în județul Timiș”, a spus Simonis.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.