Skip to main content

Reguli noi, în pieţele din Timişoara! Tarife majorate, taxă de curăţenie şi produse etichetate în funcţie de zona din care provin

A fost finalizat noul regulament după care vor funcţiona pieţele din Timişoara, iar noul proiect este acum în consultare publică, după care va fi votat de consilierii locali.

Printre schimbări se numără introducerea taxei de curăţenie, de 57 lei/zi/mp, pe care trebuie să o achite doar comercianţii care nu îşi fac singuri curăţenie.

De altfel, toate tarifele vor fi majorate, cu 13,8%, rata inflaţiei, singura scădere de preţ fiind la remorcile pentru depozitare din Piaţa de Gros.

Aici, tariful se reduce cu 45%, de la 4.200 lei+TVA/lună, la 2.319 lei + TVA/lună.

CITEŞTE ŞI: Interes uriaş pentru concertele JAZZ AT LINCOLN CENTER WITH WYNTON MARSALIS! Sute de bilete, vândute în câteva ore

Proiectul de modificare a regulamentului din pieţe vine cu schimbări şi în ceea ce priveşte etichetarea produselor oferite spre vânzare.

Astfel, acestea trebuie să fie marcate cu “Produs Românesc” sau ”Produs Import”, în funcție de proveniență.

“Cumpărătorii au posibilitatea să susțină producția autohtonă sau să cumpere fiind mai bine informați cu privire la originea produselor achiziționate. De asemenea, se pune un accent sporit pe respectarea de către comercianți a normelor de igienă în activitatea de depozitare și vânzare a produselor”, transmite Primăria Timişoara.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI.

CITEŞTE ŞI: Situaţie disperată, în Vama Nădlac! Zeci de migranţi, pe punctul de a se asfixia, în tirul în care au fost înghesuiţi

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.