Skip to main content

Conferință de prezentare a oportunităților de finanțare în Regiunea Vest în anul 2023, organizată de CCIA Timiș!

Camera de Comerţ Timiş și Asociația Consultanților în Management din România au organizat o conferință regională interactivă în care se au fost abordate cele mai noi informații privind Fondurile Europene disponibile pentru organizațiile din Regiunea Vest în 2023.

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul: Noi soluții de Finanțare Europeană în anul 2023. Oportunități de finanțare în Regiunea Vest!

Evenimentul va avea loc în data de 13 iunie, ora 11.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Sala Banat.

Dacă până acum am organizat seminarii și conferințe cu noile reglementări legale pe diferite nișe, acum am trecut la o temă de mare actualitate – fondurile europene. Și dacă este vorba de aceste fonduri cine ar putea să ne explice mai bine decât AMCOR, cei care au și sunt auditați la trei ani de zile pentru a fi în măsură să dea informații firmelor pentru a accesa proiecte. Antreprenorii au ocazia să audă direct de la președintele AMCOR, Petre Luigi Luican, și vicepreședintele AMCOR, Marian Mocan, tot ceea ce înseamnă fonduri europene și antreprenoriat, pentru că greșelile care se pot face în această direcție sunt multe și este foarte important ca firmele să-și aleagă o firmă de consultanță acreditată și care știe că nu poate să-i aducă prejudicii. Ne bucurăm că am avut foarte multe confirmări la acest eveniment, ceea ce înseamnă că antreprenorii din județ sunt interesați de accesarea fondurilor europene”, spune Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș.

Scopul conferinței este de a face cunoscute diferite programe de finanțare de la nivel central și din Regiunea Vest în vederea prezentării oportunităților de finanțare care urmează a fi lansate pentru organizațiile private și publice din Regiunea Vest, prezentate de experți în domeniu.

Legislația pentru accesarea fondurilor europene nu s-a schimbat substanțial, pentru că suntem deja la al treilea exercițiu financiar și o serie de proceduri, o serie de ghiduri în mare măsură rămân în varianta în care au fost în trecut, doar că apar principii noi. Până acum nu știam ce înseamnă DNSH, ce înseamnă imunizare la schimbările climatice, economie circulară și de ce trebuie să o folosim, dar iată că trebuie să învățăm termeni noi și mai multe decât atât trebuie să ne adaptăm acestor situații și să ne îndreptăm spre o economie verde, o economie prietenoasă cu mediul. Deci, avem regulile vechi, dar avem și reguli noi pe care trebuie să le asimilăm”, spune Petre Luigi Luican, președintele AMCOR.

Evenimentul acesta este în primul rând unul de informare, pentru că după cum știți începe noul ciclu de finanțare 2021-2027, până acum au fost pregătirile, acum încep să apară ghidurile și PNRR este în funcțiune, adică sunt o mulțime de oportunități și asta vrem să facem acum să amintim toate aceste oportunități și de asemenea vrem să le spune antreprenorilor cum să facă să nu greșească și de asemenea să nu cadă în plasa unora care promit lucruri care nu se pot întâmpla”, spune Marian Mocan, vicepreședinte AMCOR.

La acest eveniment au participat și reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea Vest.

Lucrările conferinței au fost urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.