Skip to main content

Conferință de prezentare a oportunităților de finanțare în Regiunea Vest în anul 2023, organizată de CCIA Timiș!

Camera de Comerţ Timiş și Asociația Consultanților în Management din România au organizat o conferință regională interactivă în care se au fost abordate cele mai noi informații privind Fondurile Europene disponibile pentru organizațiile din Regiunea Vest în 2023.

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul: Noi soluții de Finanțare Europeană în anul 2023. Oportunități de finanțare în Regiunea Vest!

Evenimentul va avea loc în data de 13 iunie, ora 11.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Sala Banat.

Dacă până acum am organizat seminarii și conferințe cu noile reglementări legale pe diferite nișe, acum am trecut la o temă de mare actualitate – fondurile europene. Și dacă este vorba de aceste fonduri cine ar putea să ne explice mai bine decât AMCOR, cei care au și sunt auditați la trei ani de zile pentru a fi în măsură să dea informații firmelor pentru a accesa proiecte. Antreprenorii au ocazia să audă direct de la președintele AMCOR, Petre Luigi Luican, și vicepreședintele AMCOR, Marian Mocan, tot ceea ce înseamnă fonduri europene și antreprenoriat, pentru că greșelile care se pot face în această direcție sunt multe și este foarte important ca firmele să-și aleagă o firmă de consultanță acreditată și care știe că nu poate să-i aducă prejudicii. Ne bucurăm că am avut foarte multe confirmări la acest eveniment, ceea ce înseamnă că antreprenorii din județ sunt interesați de accesarea fondurilor europene”, spune Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș.

Scopul conferinței este de a face cunoscute diferite programe de finanțare de la nivel central și din Regiunea Vest în vederea prezentării oportunităților de finanțare care urmează a fi lansate pentru organizațiile private și publice din Regiunea Vest, prezentate de experți în domeniu.

Legislația pentru accesarea fondurilor europene nu s-a schimbat substanțial, pentru că suntem deja la al treilea exercițiu financiar și o serie de proceduri, o serie de ghiduri în mare măsură rămân în varianta în care au fost în trecut, doar că apar principii noi. Până acum nu știam ce înseamnă DNSH, ce înseamnă imunizare la schimbările climatice, economie circulară și de ce trebuie să o folosim, dar iată că trebuie să învățăm termeni noi și mai multe decât atât trebuie să ne adaptăm acestor situații și să ne îndreptăm spre o economie verde, o economie prietenoasă cu mediul. Deci, avem regulile vechi, dar avem și reguli noi pe care trebuie să le asimilăm”, spune Petre Luigi Luican, președintele AMCOR.

Evenimentul acesta este în primul rând unul de informare, pentru că după cum știți începe noul ciclu de finanțare 2021-2027, până acum au fost pregătirile, acum încep să apară ghidurile și PNRR este în funcțiune, adică sunt o mulțime de oportunități și asta vrem să facem acum să amintim toate aceste oportunități și de asemenea vrem să le spune antreprenorilor cum să facă să nu greșească și de asemenea să nu cadă în plasa unora care promit lucruri care nu se pot întâmpla”, spune Marian Mocan, vicepreședinte AMCOR.

La acest eveniment au participat și reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea Vest.

Lucrările conferinței au fost urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.