Skip to main content

Conferință de prezentare a oportunităților de finanțare în Regiunea Vest în anul 2023, organizată de CCIA Timiș!

Camera de Comerţ Timiş și Asociația Consultanților în Management din România au organizat o conferință regională interactivă în care se au fost abordate cele mai noi informații privind Fondurile Europene disponibile pentru organizațiile din Regiunea Vest în 2023.

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul: Noi soluții de Finanțare Europeană în anul 2023. Oportunități de finanțare în Regiunea Vest!

Evenimentul va avea loc în data de 13 iunie, ora 11.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Sala Banat.

Dacă până acum am organizat seminarii și conferințe cu noile reglementări legale pe diferite nișe, acum am trecut la o temă de mare actualitate – fondurile europene. Și dacă este vorba de aceste fonduri cine ar putea să ne explice mai bine decât AMCOR, cei care au și sunt auditați la trei ani de zile pentru a fi în măsură să dea informații firmelor pentru a accesa proiecte. Antreprenorii au ocazia să audă direct de la președintele AMCOR, Petre Luigi Luican, și vicepreședintele AMCOR, Marian Mocan, tot ceea ce înseamnă fonduri europene și antreprenoriat, pentru că greșelile care se pot face în această direcție sunt multe și este foarte important ca firmele să-și aleagă o firmă de consultanță acreditată și care știe că nu poate să-i aducă prejudicii. Ne bucurăm că am avut foarte multe confirmări la acest eveniment, ceea ce înseamnă că antreprenorii din județ sunt interesați de accesarea fondurilor europene”, spune Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș.

Scopul conferinței este de a face cunoscute diferite programe de finanțare de la nivel central și din Regiunea Vest în vederea prezentării oportunităților de finanțare care urmează a fi lansate pentru organizațiile private și publice din Regiunea Vest, prezentate de experți în domeniu.

Legislația pentru accesarea fondurilor europene nu s-a schimbat substanțial, pentru că suntem deja la al treilea exercițiu financiar și o serie de proceduri, o serie de ghiduri în mare măsură rămân în varianta în care au fost în trecut, doar că apar principii noi. Până acum nu știam ce înseamnă DNSH, ce înseamnă imunizare la schimbările climatice, economie circulară și de ce trebuie să o folosim, dar iată că trebuie să învățăm termeni noi și mai multe decât atât trebuie să ne adaptăm acestor situații și să ne îndreptăm spre o economie verde, o economie prietenoasă cu mediul. Deci, avem regulile vechi, dar avem și reguli noi pe care trebuie să le asimilăm”, spune Petre Luigi Luican, președintele AMCOR.

Evenimentul acesta este în primul rând unul de informare, pentru că după cum știți începe noul ciclu de finanțare 2021-2027, până acum au fost pregătirile, acum încep să apară ghidurile și PNRR este în funcțiune, adică sunt o mulțime de oportunități și asta vrem să facem acum să amintim toate aceste oportunități și de asemenea vrem să le spune antreprenorilor cum să facă să nu greșească și de asemenea să nu cadă în plasa unora care promit lucruri care nu se pot întâmpla”, spune Marian Mocan, vicepreședinte AMCOR.

La acest eveniment au participat și reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea Vest.

Lucrările conferinței au fost urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.