Skip to main content

Reacţia viceprimarului Ruben Laţcău, în scandalul legat de suspendarea transportului public metropolitan în comuna Ghiroda

Acuzaţiile primarului din Ghiroda care spune că SMTT lasă comuna fără transport public din răzbunare pe motive politice, nu au rămas fără ecou.

Ionuţ Stănuşoiu consideră că reprezentanţii Societăţii Metropolitane de Transport Timişoara, a cărei activitate este coordonată de viceprimarul Ruben Laţcău, sunt deranjaţi de faptul că a contestat în instanţă noile tarife pentru transportul în comun.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Circulație restricționată pe Podul Mihai Viteazu din Timișoara, de 1 Iunie!

Spune că va plăti facturile restante abia după ce judecătorii vor decide dacă preţurile au fost majorate legal sau nu.

De cealaltă parte, viceprimarul Ruben Laţcău susţine că sumele datorate de Primăria Ghiroda fac imposibilă continuarea transportului public.

“Este dreptul lui să conteste, dar ce nu este dreptul lui este acela de a refuza să plătească facturile de 6 luni de zile, pentru că şoferiid e autobuz care deservesc Ghiroda îşi primesc salariile, nu pot să aştepte ani de zile, până când domnul Stănuşoiu îşi va termina excursiile procesomane. De asemenea, STPT trebuie să plătească motorina, pentru traseul de la Ghiroda, iar carburantul nu se plăteşte o daă la un an-doi ani, ci în fiecare lună. STPT trebuie să plătească electricitatea pentru troleibuzele care merg la Ghiroda. În aceste 6 luni, costurile ca transportul în comun la Ghiroda să funcţioneze au fost suportate de către celelalte UAT-uri”, e explicat viceprimarul Tmişoarei, Ruben Laţcău.

Edilul mai spune că majorarea tarifelor era obligatorie, în contextual în care preţurile nu au mai fost actualizate din 2017, iar iar carburanţii şi electricitatea s-au scumpit în acest timp, chiar şi de trei ori.

CITEŞTE ŞI: Pot începe lucrările de transformare a fostului Cinematograf Freidorf în Centru Cultural și Educațional! A fost semnat contractul

Cât despre modalitatea de stabilire a noilor tarife, viceprimarul Timişoarei susţine că totul s-a făcut perfect legal.

SMTT este o structură căreia fiecare primărie îi deleagă responsabilitatea, aşa cum se întâmplă şi când e vorba despre apă-canal sau de deşeuri.  Noi, primăriile, ne-am delegat responsabilităţile către Adunarea Generală a Acţionarilor SMTT, unde tot primarii, sau viceprimarii sunt reprezentanţii primăriilor şi votează. În momentuş în care primarii au votat pentru majorarea preţului în AGA, acesta creşte automat, nu este nevoie de un mandate special, care a fost dat, prin HCL, inclusiv de Primăria Ghiroda, când s-a înfiinţat asociaţia şi s-a făcut delegare. De altfel, în ultimii au fost foarte multe decizii pe care AGA le-a luat şi prin care s-au modificat preţuri şi tarife datorită modificărilor de transport şi de rute şi nicio primărie nu a contestat legalitatea”, a mai spus Laţcău.

Rămâne de văzut dacă SMTT va anula, din 19 iunie, cursele spre şi dinspre Ghiroda, aşa cum a anunţat.

Cel mai probabil asta nu se va întâmpla, pentru că primarul comunei a spus că va plăti facturile restante, deşi intenţiona să aştepte decizia instanţei de judecată.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Vești excelente pentru șoferii care tranzitează sectorul de drum Coșava – Margina de pe DN68A! Începând de astăzi se circulă fără restricții, după ce în ultima lună s-au făcut lucrări de reasfaltare.
Timișorenii au așteptat mai bine de un an ca toate noile mijloace de transport în comun să iasă pe traseu, din cauză că municipalitatea a amânat prea mult licitația pentru instalarea mai multor stații de încărcare rapidă, implicit a montării acestora.
Construirea noului stadion din Timişoara a intrat în linie dreaptă, anunţă preşedintele ales al CJT, Alfred Simonis, care explică, pas cu pas, ce etape mai trebuie parcurse pentru realizarea investiţiei.
S-a dat alarma, în toiul nopţii, când un bărbat din judeţul Timiş şi-a găsit fiul, într-o baltă de sânge, pe un câmp, la câţiva kilometri distanţă de casă.
Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.