Skip to main content

Reacţia PSD, la scandalul din Niţchidorf: Politizarea acestui incident este evidentă și scoate la iveală o disperare a liderului USR, Dominic Fritz

Scandalul din Niţchidorf, unde un consilier local USR îl acuză pe primarul din comună că ar sta în spatele unei bătăi pe care a încasat-o de la un nepot al edilului atinge noi cote.

Dominic Fritz, primar al Timişoarei şi preşedinte al organizaţiei judeţene USR, a exploatat la maxim subiectul.

La prima oră a zilei a trimis un comunicat de presă, în care a cerut demisia primarului PSD, apoi a mers personal, la Niţchidorf, de unde a povestit live, pe facebook întreaga întâmplare, iar la întoarcere, a organizat şi o conferinţă de presă.

CITEŞTE ŞI: Testarea elevilor pentru consumul de droguri, explicată de ministrul Sănătăţii! În ce condiţii se va realiza o analiză toxicologică?

Le-a explicat jurnaliştilor prezenţi, cât de multe ilegalităţi comite Dănuţ Drăghici, primarul comunei Niţchidorf fără a sufla o vorbă despre ilegalităţile colegului său de partid, care acum a luat bătaie.

Aşa cum a relatat Sursa de Vest, Daniel Răducanu de la USR, a folosit mai bine de 10 de ani, un teren pe care l-a primit de la Primărie, pentru agricultură, pentru activităţi economice nefiscalizate.

“Eu nu am un document, ca să văd dacă e evazionist (…) Dacă vreţi să avem o discuţie despre economia rurală, cu drag, dar nu cred că este tema de astăzi”, le-a răspuns Dominc Fritz, jurnaliştilor Sursa de Vest, care au întrebat dacă un consilier care recunoaşte că încasează bani la negru, nu încalcă regulile USR.

De cealaltă parte, PSD Timiş cataloghează cele întâmplate la Niţchidorf, drept “un scandal spontan izbucnit între mai mulţi cetăţeni” şi îl acuză pe Dominic Fritz că încearcă să politizeze incidentul.

“Lucrurile sunt cât se poate de simple: dacă a existat o agresiune, este treaba organelor de anchetă să stabilească vinovații și să aplice măsurile care se impun, oricare ar fi acestea. Politizarea acestui incident este evidentă și scoate la iveală o disperare a liderului USR, Dominic Fritz, măcinat de scandalurile interne din partid. Dominic Fritz ar trebui să știe, însă, că un primar nu răspunde cu funcția pentru fapte comise de soția, copiii, verișorii sau bunicii săi”, transmite PSD Timiş într-un comunicat în care prezintă şi cronologia evenimentelor.

Iar agresiunea pe care o reclamă consilerul USR, a avut loc a doua zi după ce Răducanu a fost informat oficial, că urmează să fie executat silit de pe un teren al Primăriei.

“La începutul acestei săptămâni, consilierul local USR din Nițchidorf, Daniel Răducanu, a fost înștiințat de un executor judecătoresc legat de faptul că urmează o procedură de executare silită pentru ocuparea ilegală a unui teren al primăriei pe care, atenție, desfășura ilegal o afacere de familie. Deci, cinstitul și onestul USR-ist, încălca flagrant legea, dar asta nu spune nici el, nici Dominic Fritz”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.