Skip to main content

Testarea elevilor pentru consumul de droguri, explicată de ministrul Sănătăţii! În ce condiţii se va realiza o analiză toxicologică?

Unul dintre subiectele cele mai controversate din ultimele zile, testarea elevilor pentru consumul de droguri, este lămurit de ministrul Sănătăţii.

Prezent la Timişoara, pentru o dezbatere pe tema luptei împotriva corupţiei din sistemul sanitar, Alexandru Rafila i-a liniştit pe cei care se temeau de o testare în masă a copiilor.

Vor fi analize toxicologice punctuale, acolo unde există suspiciunea consumului de stupefiante şi doar cu acordul părinţilor.

 “Testarea trebuie făcută numai cu acordul părinţilor, la solicitarea acestora, dacă există suspiciuni de consum, sau la solicitarea personalului didactic dintr-o anumită şcoală dar, tot aşa, după acordul părinţilor. Există două tipuri de teste: teste rapide care sunt simplu de utilizat, se face testare din urină sau din salivă, iar rezultatul pozitiv al unui test nu înseamnă automat o confirmare a consumului de droguri, el trebuie ulterior confirmat printr-un test care se face din sânge și care, sigur că presupune o pregătire și o intervenție de natură medicală”, explică Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii mai spune că aceste analize toxicologice sunt menite să îi ajute atât pe copii care au fost prinşi în mrejele drogurilor, cât şi al părinţilor care nu pot gestiona situaţia de unii singuri.

Pentru că, în cazul în care suspiciunea de consum de stupefiante este confirmată, în cazul unui elev, acesta va beneficia de consiliere psihologică, tratament şi sprijin pentru reintegrarea în societate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.