Skip to main content

Testarea elevilor pentru consumul de droguri, explicată de ministrul Sănătăţii! În ce condiţii se va realiza o analiză toxicologică?

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Unul dintre subiectele cele mai controversate din ultimele zile, testarea elevilor pentru consumul de droguri, este lămurit de ministrul Sănătăţii.

Prezent la Timişoara, pentru o dezbatere pe tema luptei împotriva corupţiei din sistemul sanitar, Alexandru Rafila i-a liniştit pe cei care se temeau de o testare în masă a copiilor.

Vor fi analize toxicologice punctuale, acolo unde există suspiciunea consumului de stupefiante şi doar cu acordul părinţilor.

 “Testarea trebuie făcută numai cu acordul părinţilor, la solicitarea acestora, dacă există suspiciuni de consum, sau la solicitarea personalului didactic dintr-o anumită şcoală dar, tot aşa, după acordul părinţilor. Există două tipuri de teste: teste rapide care sunt simplu de utilizat, se face testare din urină sau din salivă, iar rezultatul pozitiv al unui test nu înseamnă automat o confirmare a consumului de droguri, el trebuie ulterior confirmat printr-un test care se face din sânge și care, sigur că presupune o pregătire și o intervenție de natură medicală”, explică Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii mai spune că aceste analize toxicologice sunt menite să îi ajute atât pe copii care au fost prinşi în mrejele drogurilor, cât şi al părinţilor care nu pot gestiona situaţia de unii singuri.

Pentru că, în cazul în care suspiciunea de consum de stupefiante este confirmată, în cazul unui elev, acesta va beneficia de consiliere psihologică, tratament şi sprijin pentru reintegrarea în societate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.