Skip to main content

Război în instanţă! Consilierul local, Radu Ţoancă, dă în judecată un USR-ist, pentru delaţiune şi calomnie

Declaraţiile de avere depuse de consilierul local PSD, Radu Ţoancă, au ajuns în atenţia anchetatorilor, după ce Bogdan Horia Daniel de la USR, a făcut reclamaţii peste reclamaţii, la instituţiile statului.

Acesta a cerut verificări la sânge, acuzându-l pe Ţoancă de fals şi imposibilitatea de a-şi justifica bunurile dobândite.

Mai exact, reclamantul susţinea că există neconcordanţe în privinţa suprafeţelor de teren declarate de la un an la altul şi a veniturilor încasate din arendă dar şi nedeclararea unui contract de ipotecă.

Toate aceste aspecte au fost minuţios verificate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, care au ajuns la concluzia că acuzaţiile sunt nefondate.

Acum, Radu Ţoancă anunţă că îl dă în judecată pe USR-istul care i-a făcut plângerile în încercarea de a-l discredita.

În urmă cu un an, un tânăr userist, asumat dealtfel, mi-a făcut plângeri penale la Poliţie, Parchet, ANI, în care eram acuzat că mi-am falsificat declaraţia de avere. Zilele trecute am primit un document oficial de la Ministerul Public, de clasare a cauzei având ca obiect săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Am luat decizia de a-l acţiona în instanţă pe tânărul progresist, pentru inducerea în eroare a instituţiilor statului şi prejudicierea imaginii. Am solicitat o sumă importantă de bani, pe care o voi dona unei fundaţii. Eu am fost foarte mulţi ani journalist şi de aceea nu am reacţionat niciodată când în presă au apărut diferite ştiri sau comentarii false despre mine, înţelegând că nicio persoană care face parte din viaţa publică nu poate să rămână cu imaginea curat imaculată. Dar, de data aceasta vorbim despre altceva, de un nivel greţos de delaţiune şi calomnie, iar oamenii care se pretează la aşa ceva merită să plătească cu vârf şi îndesat pentru minciunile lor. Mai trebuie să spus că eu nu am fost niciodată cercetat de ANI”, spune Radu Ţoancă, consilierul local PSD.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.