Skip to main content

Profesorii de la Moisil aduc învăţământul hibrid, la un alt nivel! “Hi Teachers for a Hi-Class”, un eveniment pentru eficientizarea procesului de predare-învățare

În data de 5 mai 2023, pe parcursul a cinci ore, în sala de conferințe a Hotel Delpack, a avut loc evenimentul de multiplicare ʺHi Teachers for a Hi-Class / Profesori performanți pentru o clasă hibridăʺ,, în cadrul proiectului Erasmus+ ʺHybrid and Innovative digital aware Class (Hi-Class)ʺ, ID: 2020-1-IT02-KA226-SCH-095699.

Pentru că proiectul se află la sfârșitul perioadei de implementare, acest eveniment a fost menit să împărtășească munca echipei de proiect și rezultatele obținute de-a lungul celor doi ani cu comunitatea locală și părțile interesate.

Astfel, ne-au onorat cu prezența distinși reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș, directori de școli și profesori, interesați cu toții în a fi pregătiți și a răspunde prompt provocărilor învățământului post-pandemic. Alături de noi au fost și o parte dintre elevii care au participat activ în proiect, în cadrul mobilităților desfășurate în școlile partenere din Italia, Macedonia, Portugalia și România. Ca beneficiari direcți ai rezultatelor proiectului, ei au prezentat și exemplificat cel mai evocator activitățile derulate”, anunţă conducerea Liceului Grigore Moisil Timişoara.

O altă parte importantă a întâlnirii a fost prezentarea produselor intelectuale realizate în cadrul proiectului. Astfel, participanții s-au familiarizat cu site-ul proiectului, https://hi-class.erasmus.site/, o platformă unde beneficiarii pot găsi o bază de date foarte generoasă de activități, resurse teoretice și practice, dar și un forum dedicat împărtășirii experiențelor didactice personale.

Participanții au parcurs unul din cursurile disponibile pe site, referitor la sistemele de gestionare a învățării online și au fost informați cu privire la noua figură profesională pe care o propune proiectul, aceea de digital duty manager – un mediator care va încuraja utilizarea tehnologiilor inovatoare în școala lui.

Profesorii implicaţi în proiect sunt convinși că acest demers va contribui la eficientizarea procesului de predare-învățare în context mixt sau hibrid, îmbunătățind competențele cheie ale dascălilor și ale elevilor în ceea ce privește folosirea instrumentelor digitale online.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.