PSD dăunează grav sănătății

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

Mârlănia guvernării PSD, se simte și în teritoriu.

După dezvăluirile făcute de redacția noastră legate de neregulile grave din Direcția de Sănătate Publică Timiș, Cornelia Malac, noul director al instituției, a ieșit la atac, susținută de camarila sa din Ministerul Sănătății.

Într-o prima fază Cornelia Malac, a încercat dialogul prin interpuși, apelând la persoane importante de viața publică a urbei, care au încercat să ne convingă să renunțăm la demersul nostru jurnalistic.

CITEŞTE ŞI: Trafic blocat, pe mai multe străzi din Timişoara, preţ de câteva ore! Au loc curse de alergare şi de mers cu bicicleta

Când a realizat că stoparea demersului journalistic este imposibilă, ne-a chemat în judecată, pentru atingere adusă reputației și onoarei.

În  acest demers s-a aliat cu camarila PSD din Ministerul Sănătății, în frunte cu ministrul Sorina Pintea, care a găsit de cuvință să o promoveze pe Cornelia Malac, în funcția de director executiv, cel mai probabil pentru „performanțele” manageriale obținute de-a lungul timpului, performanțe  pe care le vom reda mai jos.

–    Pierderea a 3 milioane de euro pentru construirea Institutului Regional de Oncologie Timiș, o investiție vitală pentru zona de vest a României.

–    Managementul defectuos, direct sau prin interpuși în deschiderea Centrelor de Permanență din Județul Timiș, centre care cheltuie în fiecare lună din bugetul Casei Județene de Asigurări Timiș, peste 400.000 de euro/lună.

–    A folosit bunurile Direcției de Sănătate Publică Timiș, în interes propriu. Un exemplu este autorturismul pe care la primit în anul 2010 (Opel Astra), cu numărul de înmatriculare TM 25 WMS, autoturism care la folosit ilegal și în interes personal, deoarce doamna Malac, se deplasa cu această maşină în concedii și acasă, nefiind folosită și de alți salariați în interesul DSP. Acestă informație reiese din declaraţiile mai multor angajaţi ai insitutţiei, dar şi din documentele primite de la DSP Timiș. Malac a renunțat la autoturism abia după ce au apărut dezvăluirile din sursadevest.ro.

–    A reușit să-și infiltreze rude și persone de încredere în compartimentele cheie ale DSP Timiș:  Andreea Cioclu, Corina Somogyi, Corina Guceanu, Elena Guceanu, Alexandra Dumitrel, Crețu Alice, Gugu Simona, Abrudan Diana.

–    A creat o stare de teroare la nivelul DSP Timis, lăudându-se cu relaţiile pe care le are la Bucureşti și beneficiind de protecția cunoștintelor din cadrul Ministerului Sănătății.

De altfel, “amiciția” cu şeful Corpului de Control al Ministrului (Constantin Dina) este cunoscută, prin intermediul lui reușind să-și rezolve multe probleme în special cele legate de verificările făcute în DSP Timiş.

CITEŞTE ŞI: S-au finalizat controalele pe râurile din Banat! O comisie româno-sârbă a verificat starea cursurilor de apă și modul în care sunt întreţinute digurile

Alinierea camarilei PSD din Ministerul Sănătății în spatele Corneliei Malac, este demonstrată și prin faptul că ministrul Sorina Pintea a refuzat să facă public raportul de control efectuat la Timișoara, motivând sec, că informaţiile respective intră sub incidenţa unei cercetări penale care nu se știe când și dacă se va realiză vreodată.

Prin urmare doamna ministru Sorina Pintea, invocă un demers pe care urmează să îl facă la un moment dat, încâlcând astfel legea 544/2001. Mai mult decât atât, doamna ministru a omis să ne răspundă conform legii, dacă a împuternicit-o pe Cornelia Malac să scoată din instituție, documente oficiale care conțin datele personale ale unor angajați. Şi asta în ciuda faptului că întrebarea i-a fost adresată în scris.

Ceea ce încă nu a aflat Cornelia Malac, este faptul că CEDO nu tolerează hârțuirea jurnaliștilor și că libertatea de exprimare se aplică informațiilor sau ideilor care ofensează, șochează sau deranjează, iar limitele criticii acceptabile sunt mult mai largi când vine vorba despre un funcționar public sau un politician.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.