Skip to main content

Revoltă printre pieţarii din Timișoara! Majorarea chiriilor şi noile taxe îi scot în stradă

Piețarii din Timișoara se pregătesc de proteste, după ce conducerea societății SC Piețe SA a anunțat majorarea chiriilor cu 20%, începând de anul viitor.

Actualele contracte expiră în această lună, urmând ca din 2023, să intre în vigoare noile tarife. Afectați și comercianții din piața de gros, dar și micii producători din restul piețelor din oraș.

Pentru a-și exprima nemulțumirile, piețarii vor protesta luni dimineața de la ora 9.30 la Piața de Gros din Mehala.

Comercianții se plâng de faptul că deși instituția nu a investit deloc în ultima perioadă în piețele din oraș, chiriile cresc în continuare.

În momentul de față, comercianții au trei opțiuni pentru a putea vinde în piață. Fie plătesc o taxă zilnică de 25 de lei, fie își rezervă lunar, o masă, pentru care plătesc aproximativ 300 de lei, însă merg doar de câteva ori, să îşi vândă produsele, fie își fac abonament lunar în valoare de 550 de lei, care este valabil pentru fiecare zi.

La piața de gros, pentru o boxă, comercianții plătesc în momentul de față 140 de lei pe metru pătrat.

După noile modificări, taxa zilnică urmează să crească la 30 de lei, abonamentele lunare vor fi de 670 de lei, iar rezervările urmează să fie scoase. Pentru o boxă din piața de gros, după majorări, un comerciant ar urma să achite suma de aproximativ 300 de lei pe metru pătrat, după ce vor trebui să plătească chirie și pentru rampa de acces.

Eu până acum am plătit aproximativ 62.000 de euro chiria pe an pentru depozitul din Piața de Gros, iar de anul viitor ar trebui să plătesc 82.000. Sunt 20.000 de euro în plus, care reprezintă majorarea de 20% și taxa pe lună pentru rampă. Oamenii aceștia distrug piețele din oraș. Primăria vrea doar să își încaseze și să mărească redevența, nu investește nimic. Sunt condiții mizere în piețele din oraș și pentru comercianți și pentru cumpărători”, spune un comerciant din piața de gros.

Și într-adevăr, în ceea ce privește redevența, în momentul de față Primăria Timișoara încasează cea mai mare sumă din țară, de la o astfel de societate, și anume un procent de 15% din cifra de afaceri. Sunt însă primării care nu încasează niciun leu, cum ar fi exemplul Contanței.

Ultima majorare a chiriilor fost anul trecut, însă creșterea a fost doar de 8%, iar până atunci prețurile nu mai crescuseră de mai bine de trei ani.

Piețarii se plâng de fapul că plătesc și în momentul de față prețuri extrem de mari pentru a-și putea desfășura activitatea, comparativ cu condițiile oferite de societatea SC Piețe SA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.