Skip to main content

Primul deces din cauza flurona, în Timiș! Este vorba despre o pacientă de 65 de ani

Timișul raportează primul caz de deces din cauza flurona, adică infectare simultană cu gripă și coronavirus.

Este vorba despre o pacientă de 65 de ani, care era internată la Spitalul Municipal din Timișoara. Femeia suferea de mai multe boli și nu era vaccinată antigripal și nici împotriva variantei Omicron.

Femeia a fost internată inițial în data de 6 ianuarie pe secția de hematologie pentru tratament, iar luni a fost externată. După două zile, pacienta s-a întors în urgențe cu o stare generală alterată.

În urma investigațiilor făcute, medicii au descoperit că plămânii femeii erau afectați, astfel că a fost testată împotriva Covid și a gripei, iar rezultatul a fost pozitiv în ambele cazuri. Pacienta a fost internată pe secția ATI Covid, iar în cursul zilei de astăzi a decedat.

Astăzi, 12 ianuarie, la nivelul judetului Timiș, a fost raportat primul caz de deces diagnosticat cu infecție simultană cu virusul gripal si SARS-Cov 2. Este vorba de o pacientă în varstă de 65 de ani, cu multiple comorbidități, internată în cadrul Spitalului Municipal Timișoara, care a prezentat simptomatologie accentuată și a fost testată PCR multiplex in data de 11 ianuarie a.c.”, transmite DSP Timiș.

Acesta este cel de-al doilea deces din România, din cauza flurona. Zilele trecute o femeie din Iași diagnosticată cu gripă și coronavirus a murit.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.