Skip to main content

Primele facturi dublate, pentru serviciile de salubritate! „Eticheta roşie” îi sancţionează dur, pe cei care nu colectează selectiv deşeurile

RETIM și ADID Timiș au lansat campania „Eticheta Roșie”, iar astăzi au început controalele pentru a fi identificaţi cei care nu respectă regulile de colectare a deşeurilor.

Campania are ca scop conștientizarea importanței colectării separate a gunoaielor, iar mesajul central este clar: „Ferește-te de Eticheta Roșie! Colectează separat, neapărat”.

Astfel, echipe mixte compuse din reprezentanți ai RETIM, ADID Timiș și autorităților locale, conduse de Dan Pascu, directorul general al companiei RETIM Ecologic Service S.A., și Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș și președintele ADID Timiș, au demarat controale la recipiente situate pe strada Surorile Martir Caceu.

Acest demers vizează nu numai pubelele de la case, ci și cele de la blocuri care aparțin asociațiilor de proprietari.

„Există reguli şi vor fi verificate. Dacă neuităm la nişte recipiente, cum sunt aceste pubele negre, nu contează de la ce asociaţie sunt… Ce ar trebui să vedem? Nu ar trebui să vedem ambalaje sau deşeuri reciclabile. Dacă sunt, pentru acestea va fi aplicată o etichetă, iar în luna noiembrie se va întâmpla ca această asociaţie să plătească dublu. Mergem şi la o casă. S-ar putea să fie la fel. Noi nu am dori să dăm acest tarif penalizator, dar dorim să se respecte regulile de colectare şi suntem convinşi că prin intermediul dumneavoastră, prin informarea directă a cetăţenilor, vom reuşi să ne facem înţeleşi”, a spus Dan Pascu, directorul general al RETIM Ecologic Service.

Acolo unde s-a constatat că deşeurile menajere sunt amestecate cu cele din carton, sticlă sau metal s-au luat măsuri punitive.

Mai exact, în aceste cazuri, tariful de ridicare a deşeurilor va fi dublu, la următoarea factură.

În cazul pubelelor în care s-au găsit deșeuri periculoase, de construcții și amenajări, sau din sticlă, conținutul acestora nu a fost ridicat de către reprezentanții operatorilor de salubritate.

Controalele și acțiunile de informare cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor vor continua și în perioada următoare, pentru promovarea comportamentului responsabil față de gestionarea deșeurilor în comunitatea locală.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.