Skip to main content

Raul Olajos intră în cursa pentru Primăria Timişoara, din partea REPER! Conducerea filialei judeţene mizează pe un scor de peste 10%

În Timiş, unul dintre cele mai noi partide de pe eşichierul politic românesc se pregăteşte asiduu pentru alegerile de anul viitor.

Este vorba despre REPER, al cărui preşedinte, la nivel naţional este Dacian Cioloş, şi care este format, în cea mai pare parte despre foşti membri USR – PLUS, care nu s-au mai regăsit în formaţiunea condusă de Cătălin Drulă.

În judeţul Timiş, printre cei nemulţumiţi de modul în care funcţionează lucrurile în USR este şi Raul Olajos, care a criticat în repetate rânduri, dictatura impusă de Dominic Fritz.

În replică, i-a fost restrasă calitatea de lider de grup al consilierilor judeţeani USR, în locul lui fiind numit Vlad Şendroiu.

CITEŞTE ŞI: Un concept muzical inovator, la Timişoara! Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, o experienţă de neratat

Acum, aşa cum era de aşteptat, Raul Olajos este curtat de conducerea REPER, partid la care nu a aderat, tocmai pentru a nu-şi pierde funcţia de consilier judeţean.

“Vă solicităm supunerea la vot, în cadrul următoarei şedinţe a Biroului Naţional, a unei decizii prin care Biroul Judeţean al REPER Timiş să poată demara negocierile cu domnul Raul Jani Olajos, pentru a asumarea unei candidaturi sub sigla REPER, pentru una dintre funcţiile de primar sau preşedinte al Consiliului Judeţean, precum şi cu alte partide politice, în vederea susţinerii comune a candidatului REPER (inclusiv semnarea unor acorduri pre-electorale)”, se arată în cererea transmisă de conducerea REPER Timiş, către Biroul Naţional al Partidului.

Răspunsul nu a întârziat să apară şi, bineînţeles, este unul pozitiv, în contextul în care Olajos are profilul unui candidat cu şanse reale de a obţine un scor peste media partidului.

Iar dacă şi el va fi de acord să îşi asume acest rol, conducerea partidului îl vrea mai degrabă candidat împotriva lui Fritz, la Primăria Timişoara.

“Decizia noastră vine în urma unor calcule politice, de potrivire între programele politice ale partidului și al lui Raul Olajos, precum și datorită faptului că percepția electoratului îl asimilează pe acesta partidului pe care îl conduc în județ. Mai mult, cei care au format coloana vertebrală a partidului lui Dacian Cioloș aici, indiferent că discutăm de aleși locali sau județeni, sunt parte a echipei din jurul lui. Ne-au parvenit și nouă rezultatele anumitor sondaje de opinie rulate local, iar acestea ne plasează în jurul pragului electoral. Ținând cont de scorul național pe care REPER îl are acum, diferența rezultă din asocierea cu această echipă. Potențial de creștere există, pentru că 8% din electoratul pe care l-a avut USR-PLUS la precedentele alegeri nu se mai regăsește în ideologia partidului condus de Drulă și, local, de Dominic Fritz. Prin urmare, o asociere cu Raul Olajos și cu echipa lui, ne poate propulsa la un scor cu două cifre. Iar de acolo, orice este posibil, după cum am văzut în 2020. Un sondaj oficial vom face și noi, dar abia prin martie, după ce definitivăm o listă de candidați pentru Primăria Timișoarei, pentru Consiliul Local, Consiliul Județean și pentru unele UAT-uri unde avem șanse reale. Am propus ca negocierea să aibă în vedere atât Primăria Timișoara, cât și Președinția CJT, pentru a păstra deschise ambele opțiuni, în cazul în care vom ajunge la un consens. Prioritatar rămâne postul de primar, pentru că acolo ne indică analizele noastre cele mai mari șanse”, spune copreşedintele REPER Timiş, Cristian Răducă.

El mai spune că după primele discuţii pe care le-a purtat cu Olajos, conclusia este că acesta își dorește o platformă similară cu cea propusă de Dacian Cioloș, când a fost președinte al USR – una în care să își facă loc nu doar membrii ai partidului, dar și oameni din mediul de afaceri sau din cel universitar.

Practic, deschiderea se dorește a fi către societate civilă din oraș, de unde ar fi primit deja semnale de susţinere.

CITEŞTE ŞI: Consiliul Județean Timiș se pregătește să cumpere 27 de microbuze școlare electrice! Anunțul de intenție a fost publicat pe SEAP

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.