Skip to main content

Deputatul PNL, Marilen Pirtea: Asigurarea căldurii pentru această iarnă, prima prioritate și testul de anduranță al administrației locale!

Liberalul Marilen Pirtea cere autorităților locale să prioritizeze asigurarea căldurii în această iarnă, după ce Colterm a început noul sezon rece cu o serie de probleme.

Timișorenii așteaptă servicii de calitate în asigurarea căldurii în spațiile de locuire, școlile, grădinițele și alte instituții publice, în această iarnă. La data de 4 octombrie 2022 a fost inițiat sezonul de încălzire 2022-2023 de către Colterm, dar se pare că segmentele de rețea cu probleme sunt destul de multe, ceea ce indică faptul că începe un nou sezon rece cu probleme deosebite. Poate că nu este prea târziu să spunem că asigurarea căldurii și a apei calde prin rețeaua Colterm reprezintă prima prioritate pentru iarnă și testul de anduranță al administrației locale„, arată deputatul liberal de Timiș, Marilen Pirtea.

Deputatul Marilen Pirtea mai spune și că nu este suficient ca autoritățile să se implice doar în asigurarea stocurilor de combustibili pentru producerea agentului termic, ci trebuie să facă și un grafic de închidere a lucrărilor care se fac la rețeaua de distribuție.

Dincolo de asigurarea sistematică a aprovizionării stocurilor de cărbune și de gestionarea relațiilor de furnizare a gazului, este mai importantă decât oricând planificarea corectă și respectarea graficului de lucrări pentru închiderea tuturor lucrărilor la rețeaua timișoreană de furnizare a termiei. Este inevitabil ca temperaturile să scadă în timpul zilei, în timp ce temperaturile nocturne sunt deja scăzute, odată cu parcurgerea lunii octombrie, iar timișorenii nu-și mai doresc să treacă iar prin situația disperată a frigului din locuințe și școli, așa cum s-a întâmplat cu un an în urmă”, adaugă deputatul liberal.

Pirtea spune că nimic nu este imprevizibil, și cu siguranță că tronsoanele cu probleme ale rețelei de furnizare a agentului termic din Timișoara sunt cunoscute specialiștilor Colterm, și ar trebui să acționeze din timp.

Tot ce trebuie să se întâmple este o bună planificare și implementare a intervențiilor ce mai sunt necesare pentru funcționalitatea întregii rețele, înainte ca iarna să-și intre în drepturi. Nu este deocamdată o situație la fel de disperată ca anul trecut, dar tocmai dificultățile de acum un an trebuie să oblige managementul tehnic al Colterm la o organizare ireproșabilă a lucrărilor de intervenție urgente, pentru intrarea în noul sezon rece, dar și executivul primăriei la o prioritizare lucidă a susținerii Colterm-ului”, conchide deputatul PNL Marilen Gabriel Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.