Deputatul PNL, Marilen Pirtea: Asigurarea căldurii pentru această iarnă, prima prioritate și testul de anduranță al administrației locale!

Liberalul Marilen Pirtea cere autorităților locale să prioritizeze asigurarea căldurii în această iarnă, după ce Colterm a început noul sezon rece cu o serie de probleme.

Timișorenii așteaptă servicii de calitate în asigurarea căldurii în spațiile de locuire, școlile, grădinițele și alte instituții publice, în această iarnă. La data de 4 octombrie 2022 a fost inițiat sezonul de încălzire 2022-2023 de către Colterm, dar se pare că segmentele de rețea cu probleme sunt destul de multe, ceea ce indică faptul că începe un nou sezon rece cu probleme deosebite. Poate că nu este prea târziu să spunem că asigurarea căldurii și a apei calde prin rețeaua Colterm reprezintă prima prioritate pentru iarnă și testul de anduranță al administrației locale„, arată deputatul liberal de Timiș, Marilen Pirtea.

Deputatul Marilen Pirtea mai spune și că nu este suficient ca autoritățile să se implice doar în asigurarea stocurilor de combustibili pentru producerea agentului termic, ci trebuie să facă și un grafic de închidere a lucrărilor care se fac la rețeaua de distribuție.

Dincolo de asigurarea sistematică a aprovizionării stocurilor de cărbune și de gestionarea relațiilor de furnizare a gazului, este mai importantă decât oricând planificarea corectă și respectarea graficului de lucrări pentru închiderea tuturor lucrărilor la rețeaua timișoreană de furnizare a termiei. Este inevitabil ca temperaturile să scadă în timpul zilei, în timp ce temperaturile nocturne sunt deja scăzute, odată cu parcurgerea lunii octombrie, iar timișorenii nu-și mai doresc să treacă iar prin situația disperată a frigului din locuințe și școli, așa cum s-a întâmplat cu un an în urmă”, adaugă deputatul liberal.

Pirtea spune că nimic nu este imprevizibil, și cu siguranță că tronsoanele cu probleme ale rețelei de furnizare a agentului termic din Timișoara sunt cunoscute specialiștilor Colterm, și ar trebui să acționeze din timp.

Tot ce trebuie să se întâmple este o bună planificare și implementare a intervențiilor ce mai sunt necesare pentru funcționalitatea întregii rețele, înainte ca iarna să-și intre în drepturi. Nu este deocamdată o situație la fel de disperată ca anul trecut, dar tocmai dificultățile de acum un an trebuie să oblige managementul tehnic al Colterm la o organizare ireproșabilă a lucrărilor de intervenție urgente, pentru intrarea în noul sezon rece, dar și executivul primăriei la o prioritizare lucidă a susținerii Colterm-ului”, conchide deputatul PNL Marilen Gabriel Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.