Primăria Timișoara digitalizează serviciile de medicină școlară! Cabinetele vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie

Cabinetele de medicina școlara din Timișoara vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie, printr-un soft specializat.

Primarul Dominic Fritz anunță că a fost semnat contractul și spune ca 40 de mii de copii vor profita de servicii medicale mai bune. Mai exact, fiecare copil va avea un dosar accesibil cadrelor medicale care îl tratează, indiferent dacă e la școala sau acasă.

În primăvară, Primăria Timișoara a dotat cabinetele de medicină școlară cu calculatoare, în urma unei donaţii.

Astfel, cele 34 de PC-uri instalate în această primăvară în cabinetele de medicină școlară urmează să fie interconectate la o platformă software care permite accesul la un set unitar de date, atât de către medicii de familie, cât și de către cei din cabinetele din școli sau grădinițe.

Medicina școlară din Timișoara ajunge în era digitală, cu un proiect fără precedent în România. Peste 40.000 de copii din Timișoara, de la grădiniță la liceu, vor profita de servicii medicale mai bune. Azi am semnat contractul pentru un software inedit, dezvoltat special pentru nevoile Timișoarei. În următoarele săptămâni, cabinetele de medicină școlară din Timișoara vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie și toți cei care se ocupă de starea de sănătate a copiilor vor lucra în același sistem. E un pas spre normalitate: atât medicul de familie, cât și cel de la cabinetul școlar intră într-un sistem interconectat în care construiesc împreună dosarul medical al fiecărui copil”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În plus, în noul soft se văd automat adeverințele medicale emise de medicii de familie pentru elevi, pentru cazurile în care absentează de la școală din motive de sănătate. Astfel, școala poate verifica dacă copiii prezintă adeverințe medicale reale sau false printate de pe internet.

Contractul cuprinde servicii de acces pentru 23 de medici de medicină școlară, care deservesc 98 de grădinițe, școli și licee din Timișoara, unde învață peste 40.000 de copii.

De asemenea, contractul include și instruirea medicilor din grădinițe, școli și licee care vor folosi acest soft, gestionarea bazei de date, integrarea platformei la nivel de istoric medical cu medicii specialiști și medicii de familie, integrarea unei aplicații de mobil pentru acces la fișa generată de interacțiune dintre medici și pacienți în cabinetele de medicină școlară.

Valoarea contractului încheiat de Primăria Timișoara este de peste 88.000 de lei, iar firma care se va ocupa de instalarea acestor programe pe calculatoarele medicilor de familie și instruirea lor este SC SYONIC SRL.

Durata contractului este de 12 luni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.