Pregătiri pentru Timișoara 2023! Încep lucrările de reparații la spațiile administrate de Primărie, din incinta Bastionului!

Centrul de Proiecte al Timișoarei a finalizat procesul de preluare în administrare a spațiilor din cadrul Bastionului Maria Theresia, aripa aflată în proprietatea Primăriei.

În scurt timp vor demara lucrările pentru pregătirea acestora pentru anul 2023, când Timișoara își va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Mai exact, în această toamnă încep lucrările de reparații și intervenții în valoare de aproximativ 100.000 euro pentru a pregăti spațiul pentru deschiderea oficială Timișoara 2023, programată în 17-19 februarie.

Aceste spații reprezentative pentru oraș vor găzdui pe parcursul anului 2023 expoziții, rezidențe și alte evenimente din cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, urmând ca ulterior, începând cu anul 2024, să fie organizat un apel pentru a identifica consorții de operatori culturali care să asigure un program cultural constant, prin curatoriere.

Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008-2010, cu 10 milioane de euro, cea mai mare parte bani europeni. De atunci nu s-au făcut reparații în spațiile care se întind pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp. Sunt necesare lucrări majore pentru ca această parte a Bastionului sa fie repusă în circuitul cultural.

În acest moment, suntem în faza de eliberare a spațiilor, pentru a putea începe lucrările. Centrul de Proiecte caută soluții pentru expozițiile deja planificate în aceste spații”, transmit reprezentanții Centrului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.