Skip to main content

Președintele CJT, Călin Dobra: Opriți haosul de la Maternitatea Odobescu! S-a greșit mult în gestionarea acestei situații

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, reacționează după ce la Maternitatea Odobescu din Timișoara, 10 bebeluși au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Morţi aduşi din Italia, prin vama Cenad! Firma de pompe funebre s-a ales cu dosar penal

Liderul CJT spune că această situație este inadmisibilă, iar vinovații trebuie identificați.

Opriți haosul de la Maternitatea Odobescu, spitalul Primăriei Timișoara! E foarte grav ce se întâmplă la Maternitatea Odobescu din Timișoara – 10 bebeluși infectați cu Covid-19! Așa ceva este inadmisibil. Nu aș vrea să fiu în pielea părinților acestor micuți. Este evident că s-a greșit. Și s-a greșit mult. Însă vinovații trebuie identificați. Nu o să acuz acum pe nimeni. Dar, este clar că la toate nivelurile s-au făcut greșeli în gestionarea acestei situații. Sper că ministrul Sănătății să nu fi remarcat lacunele doar verbal, iar ancheta dispusă să lămurească lucrurile transparent. Doar așa măsurile necesare pot fi luate în mod profesionist, pentru ca pe viitor să nu mai apară situații de acest tip, care nu produc decât confuzie și panică”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Președintele CJ Timiș spune că monitorizează atent situația de la Maternitatea Odobescu, spital aflat în subordinea Primăriei Timișoara, asta pentru că situația de aici potate afecta grav activitatea Maternității Bega, aflată în subordinea Spitalului Județean.

CITEŞTE ŞI: Primul oraș din Timiș, unde purtarea măștilor devine obligatorie! Măsura este valabilă pe toată perioada stării de urgență

”Un lucru trebuie să fie clar: avem nevoie de proceduri clare și de echilibru pentru ca Timișoara să nu rămână fără un asemenea serviciu public. Maternitatea Odobescu trebuie să funcționeze în continuare normal, iar nașterea să aducă bucurie. Nu boală. Nu lacrimi. Fac, încă o dată, un apel, către toate instituțiile care trebuie să aibă grijă de siguranța cetățenilor. Acționați unitar, constructiv și fără frică!”, mai spune liderul CJT.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dispus o anchetă la Maternitatea Odobescu, pentru a stabili cum au fost infectați micuții.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.