Skip to main content

Premieră la Timişoara! Firma care plantează panseluţe prin oraş, se va ocupa şi de îngrijirea mormintelor

Horticultura va prelua în administrare, pentru următorii cinci ani, două cimitire ale orașului: Șagului și Rusu Șirianu.

Este un proiect pilot, prin care societatea primeşte cadou lucrările de întreţinere a locurilor de veci din cele două zone.

CITEŞTE ŞI: Noul stadion din Timişoara rămâne un vis frumos! Construirea obiectivului, amânată de măsurile fiscale propuse de Guvern

Până acum, de administrarea cimitirelor se ocupau firme private care plătesc o redevenţă către Primărie.

De altfel, pe data de 20 aprilie, Primăria a semnat contractul de administrare și întreținere pentru trei cimitire, respectiv Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Săracilor și Cimitirul Stuparilor, cu SC Denisalex SRL, pentur o perioadă de 5 ani.

În acest caz, administratorul are obligația să efectueze anual reparații capitale sau investiții în valoare de 130.900 de lei (TVA inclus) pentru cele trei locaţii.

Aceste lucrări se supun unui plan aprobat de Primăria Timișoara şi sunt realizate din fondurile firmei.

De asemenea, pe baza contractului, administratorul plăteşte o redevență anuală de 211.463 lei (cu TVA) către Primăria Timișoara.

Condiţii similare trebuie să îndeplinească şi SC Horticultura, odată cu preluarea celor două cimitire.

CITEŞTE ŞI: Minciună grosolană a primarului Timişoarei! Roxana Iliescu dezvăluie neregulile din noul contract de salubrizare propus de Dominic Fritz

Mai exact, dacă propunerea primarului va fi aprobată de Consiliul Local, în şedinţa de astăzi, Horticultura va plăti o redevenţă de 150.400 de lei şi va trebui să facă investiţii de 110.000 lei/an.

”Administrarea parcurilor din zona centrală este o prioritate pentru noi, de la preluarea acestora. În urma rezultatelor bune obținute, ne asumăm o nouă provocare, aceea de a participa la acest proiect de preluare a două cimitire importante ale Timișoarei, în colaborare cu Primăria Timișoara”, a declarat Dan Rusu, directorul Horticultura. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.