Skip to main content

Noul stadion din Timişoara rămâne un vis frumos! Construirea obiectivului, amânată de măsurile fiscale propuse de Guvern

Pachetul de măsuri fiscale asumat de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar amână investiţiile în infrastructura sportivă, care nu sunt o prioritate.

Este anunţul făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, care are informaţii cum că Executivul pregăteşte un amendament în acest sens, iar una dintre consecinţe va fi amânarea construirii noului stadion.

CITEŞTE ŞI: Timişoara, în versuri! Bega, florile de cireş şi tramvaiele, repere pentru locuitorii oraşului

Alin Nica spune că situaţia este inacceptabilă şi speră totuşi la o rezolvare care să permită demolarea actualului stadion şi ridicarea altuia nou.

„Consiliul Județean Timiș a făcut toate demersurile și a îndeplinit toate condițiile pentru realizarea stadionului, investiție întârziată în mod repetat de la București. De doi ani cuprindem în bugetul județului bani pentru demolare și pentru pregătirea terenului, însă, fără o hotărâre de guvern, nu se poate nici demola, nici construi în loc. Studiul de fezabilitate pentru noua arenă este finalizat și cred că este absurd să fie oprită investiția, în condițiile în care s-au alocat deja sume consistente în această direcție, iar comunitatea așteaptă și are nevoie reală de infrastructură sportivă. Consiliul Județean Timiș este pregătit să ducă mai departe proiectul stadionului și sper că alături de mine se vor mobiliza grupurile și instituțiile interesate să susțină public acest punct de vedere”, spune Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

La finalul lunii iunie, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici privind demolarea Stadionului Dan Păltinişanu, care va costa cel mult 6 milioane de euro şi care ar trebui să înceapă în această toamnă.

Pentru asta însă, este necesară o Hotărâre de Guvern, care va fi blocată în cazul în care amendamentul privind blocarea investiţiilor în infrastructura sportivă va fi adoptat.

CITEŞTE ŞI: Minciună grosolană a primarului Timişoarei! Roxana Iliescu dezvăluie neregulile din noul contract de salubrizare propus de Dominic Fritz

Noul stadion de la Timişoara va avea 32 de mii de locuri, iar finanţarea este asigurată de CNI, cu o contribuţie de 7 milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Arena va fi unul multifuncțională, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândită pentru întreaga comunitate.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, urmând ca la finalizare să fie predată în patrimoniul județului Timiș.

Confost studiului de fezabilitate, construcţia noului stadion din Timişoara va costa 137 de milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.