Skip to main content

Noul stadion din Timişoara rămâne un vis frumos! Construirea obiectivului, amânată de măsurile fiscale propuse de Guvern

Pachetul de măsuri fiscale asumat de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar amână investiţiile în infrastructura sportivă, care nu sunt o prioritate.

Este anunţul făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, care are informaţii cum că Executivul pregăteşte un amendament în acest sens, iar una dintre consecinţe va fi amânarea construirii noului stadion.

CITEŞTE ŞI: Timişoara, în versuri! Bega, florile de cireş şi tramvaiele, repere pentru locuitorii oraşului

Alin Nica spune că situaţia este inacceptabilă şi speră totuşi la o rezolvare care să permită demolarea actualului stadion şi ridicarea altuia nou.

„Consiliul Județean Timiș a făcut toate demersurile și a îndeplinit toate condițiile pentru realizarea stadionului, investiție întârziată în mod repetat de la București. De doi ani cuprindem în bugetul județului bani pentru demolare și pentru pregătirea terenului, însă, fără o hotărâre de guvern, nu se poate nici demola, nici construi în loc. Studiul de fezabilitate pentru noua arenă este finalizat și cred că este absurd să fie oprită investiția, în condițiile în care s-au alocat deja sume consistente în această direcție, iar comunitatea așteaptă și are nevoie reală de infrastructură sportivă. Consiliul Județean Timiș este pregătit să ducă mai departe proiectul stadionului și sper că alături de mine se vor mobiliza grupurile și instituțiile interesate să susțină public acest punct de vedere”, spune Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

La finalul lunii iunie, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici privind demolarea Stadionului Dan Păltinişanu, care va costa cel mult 6 milioane de euro şi care ar trebui să înceapă în această toamnă.

Pentru asta însă, este necesară o Hotărâre de Guvern, care va fi blocată în cazul în care amendamentul privind blocarea investiţiilor în infrastructura sportivă va fi adoptat.

CITEŞTE ŞI: Minciună grosolană a primarului Timişoarei! Roxana Iliescu dezvăluie neregulile din noul contract de salubrizare propus de Dominic Fritz

Noul stadion de la Timişoara va avea 32 de mii de locuri, iar finanţarea este asigurată de CNI, cu o contribuţie de 7 milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Arena va fi unul multifuncțională, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândită pentru întreaga comunitate.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, urmând ca la finalizare să fie predată în patrimoniul județului Timiș.

Confost studiului de fezabilitate, construcţia noului stadion din Timişoara va costa 137 de milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.