Skip to main content

Minciună grosolană a primarului Timişoarei! Roxana Iliescu dezvăluie neregulile din noul contract de salubrizare propus de Dominic Fritz

Astăzi, consilierii locali din Timişoara trebuie să voteze o nouă formă a contractului de salubrizare care, conform primarului va aduce o mulţime de îmbunătăţiri.

Vor fi cuprinse mai multe străzi, decât în contractul semnat pe vremea lui Nicolae Robu, iar curăţenia se va face mult mai temeinic.

CITEŞTE ŞI: Un eşec de milioane! Experţii lui Fritz de la Centrul de Proiecte au cheltuit bani cu nemiluita pentru promovarea care a redus numărul de turişti din Timişoara

Sau cel puţin aşa anunţa Dominic Fritz, la începutul acestei săptămâni, printr-un comunicat de presă în care administraţia Robu era acuzată că a lăsat pe dinafara contractului de curăţenie, mai bine de jumătate dintre străzi.

“Dacă în 2020, serviciul de salubrizare includea doar 40% din străzile din Timișoara, noul contract prevede ca pe mai mult de jumătate din străzi (pe 636 de străzi) se va interveni mecanizat pe carosabil, iar pe 550 de străzi se va mătura manual”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Timişoara.

Cu alte cuvinte, noul contract include peste 1.200 de străzi, iar cel vechi, doar vreo 500.

Nimic mai fals. După cum se vede în imaginea de mai jos, în documentaţia de atribuire a serviciului de salubrizare din 2018, erau prevăzute 1.227 de străzi.

Minciuna grosolană a administraţiei Fritz este aspru taxată şi de consilierul local, Roxana Iliescu, care a descoperit o mulţime de alte neconcordanţe în noul contract.

Printre acestea se numără şi dispariţia parcărilor rezidenţiale, a pieţelor volante sau a staţiilor mijloacelor de transport în comun.

CITEŞTE ŞI: Patru poliţişti, anchetaţi penal, pentru că dădeau permise de conducere, contra cost. Candidaţii plăteau până la 400 de euro

Asta înseamnă că firma care va câştiga contractul de salubrizare nu va face curăţenie în aceste locaţii.

“Referitor la suprafețe, comparând suprafețele prevăzute în contractul vechi cu cele din noul caiet de sarcini, reiese că acestea sunt identice in majoritatea cazurilor. Din informațiile primite din partea aparatului de specialitate, in urma măsurătorilor efectuate anul trecut, raportat la suprafața totală a căilor de circulație, de aproximativ 2,5 mil. mp, s-a identificat o diferență de doar 3%. Tot legat de suprafețe, trebuie spus ca vechiul contract prevedea asigurarea serviciului de salubrizare constând in maturat manual și mecanizat, spălat, stropit și răzuit rigole inclusiv in parcările de reședința. In noul contract nu se mai asigura aceste servicii. De asemenea, in noul contract nu se mai asigura servicii de salubrizare in piețele volante, in stațiile mijloacelor de transport și nici nu se vor mai executa activități de întreținere zilnică a curățeniei pe căile de circulație, ci doar golirea coșurilor de gunoi”, spune consilierul local Roxana Iliescu, care nu înţelege nici graba cu care administraţia Fritz vrea adoptarea noului contract.

Asta în contextul în care, mâine va avea loc o dezbatere publică privind noul regulament de salubritate, ale cărui prevederi ar trebui incluse în noul contract.

Tocmai din acest motiv, Roxana Iliescu cere amânarea votului pentru contractul de salubrizare.

“Ce rost are dezbaterea publică pe noul Regulament din 10 august, cât timp ei vor sa aprobe documentația aferentă salubrizării stradale și deszăpezirii mâine, în 9 august, fără a ține cont de reglementările noului Regulament?! Conform documentelor transmise, Studiul de oportunitate, Caietul de sarcini și noul Contract sunt elaborate in baza vechiului Regulament de salubrizare adoptat in baza HCL 454/21.11.2017, adică în baza unui HCL ce va fi abrogat odată cu adoptarea noului Regulament!! Atenție! Documentația aferentă noului contract de salubrizare și deszăpezire are peste 400 pagini și iar ne-a fost transmisă de pe o zi pe alta. E clar ca in condițiile astea, pe repede înainte, consilierii locali nu pot face o analiză temeinică pentru a vota in cunoștință de cauză și cu atât mai puțin pentru a putea face eventuale amendamente”, mai spune Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.