Skip to main content

Minciună grosolană a primarului Timişoarei! Roxana Iliescu dezvăluie neregulile din noul contract de salubrizare propus de Dominic Fritz

Astăzi, consilierii locali din Timişoara trebuie să voteze o nouă formă a contractului de salubrizare care, conform primarului va aduce o mulţime de îmbunătăţiri.

Vor fi cuprinse mai multe străzi, decât în contractul semnat pe vremea lui Nicolae Robu, iar curăţenia se va face mult mai temeinic.

CITEŞTE ŞI: Un eşec de milioane! Experţii lui Fritz de la Centrul de Proiecte au cheltuit bani cu nemiluita pentru promovarea care a redus numărul de turişti din Timişoara

Sau cel puţin aşa anunţa Dominic Fritz, la începutul acestei săptămâni, printr-un comunicat de presă în care administraţia Robu era acuzată că a lăsat pe dinafara contractului de curăţenie, mai bine de jumătate dintre străzi.

“Dacă în 2020, serviciul de salubrizare includea doar 40% din străzile din Timișoara, noul contract prevede ca pe mai mult de jumătate din străzi (pe 636 de străzi) se va interveni mecanizat pe carosabil, iar pe 550 de străzi se va mătura manual”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Timişoara.

Cu alte cuvinte, noul contract include peste 1.200 de străzi, iar cel vechi, doar vreo 500.

Nimic mai fals. După cum se vede în imaginea de mai jos, în documentaţia de atribuire a serviciului de salubrizare din 2018, erau prevăzute 1.227 de străzi.

Minciuna grosolană a administraţiei Fritz este aspru taxată şi de consilierul local, Roxana Iliescu, care a descoperit o mulţime de alte neconcordanţe în noul contract.

Printre acestea se numără şi dispariţia parcărilor rezidenţiale, a pieţelor volante sau a staţiilor mijloacelor de transport în comun.

CITEŞTE ŞI: Patru poliţişti, anchetaţi penal, pentru că dădeau permise de conducere, contra cost. Candidaţii plăteau până la 400 de euro

Asta înseamnă că firma care va câştiga contractul de salubrizare nu va face curăţenie în aceste locaţii.

“Referitor la suprafețe, comparând suprafețele prevăzute în contractul vechi cu cele din noul caiet de sarcini, reiese că acestea sunt identice in majoritatea cazurilor. Din informațiile primite din partea aparatului de specialitate, in urma măsurătorilor efectuate anul trecut, raportat la suprafața totală a căilor de circulație, de aproximativ 2,5 mil. mp, s-a identificat o diferență de doar 3%. Tot legat de suprafețe, trebuie spus ca vechiul contract prevedea asigurarea serviciului de salubrizare constând in maturat manual și mecanizat, spălat, stropit și răzuit rigole inclusiv in parcările de reședința. In noul contract nu se mai asigura aceste servicii. De asemenea, in noul contract nu se mai asigura servicii de salubrizare in piețele volante, in stațiile mijloacelor de transport și nici nu se vor mai executa activități de întreținere zilnică a curățeniei pe căile de circulație, ci doar golirea coșurilor de gunoi”, spune consilierul local Roxana Iliescu, care nu înţelege nici graba cu care administraţia Fritz vrea adoptarea noului contract.

Asta în contextul în care, mâine va avea loc o dezbatere publică privind noul regulament de salubritate, ale cărui prevederi ar trebui incluse în noul contract.

Tocmai din acest motiv, Roxana Iliescu cere amânarea votului pentru contractul de salubrizare.

“Ce rost are dezbaterea publică pe noul Regulament din 10 august, cât timp ei vor sa aprobe documentația aferentă salubrizării stradale și deszăpezirii mâine, în 9 august, fără a ține cont de reglementările noului Regulament?! Conform documentelor transmise, Studiul de oportunitate, Caietul de sarcini și noul Contract sunt elaborate in baza vechiului Regulament de salubrizare adoptat in baza HCL 454/21.11.2017, adică în baza unui HCL ce va fi abrogat odată cu adoptarea noului Regulament!! Atenție! Documentația aferentă noului contract de salubrizare și deszăpezire are peste 400 pagini și iar ne-a fost transmisă de pe o zi pe alta. E clar ca in condițiile astea, pe repede înainte, consilierii locali nu pot face o analiză temeinică pentru a vota in cunoștință de cauză și cu atât mai puțin pentru a putea face eventuale amendamente”, mai spune Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.