Skip to main content

Potop, în vestul ţării! Şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, după avertizările de tip cod roşu de ploi şi inundaţii!

Vestul ţării rămâne sub imperiul precipitaţiilor, cel puţin până mâine, iar pentru această perioadă au fost emise şi avertizări hidrologice, pentru mai multe râuri.

Astfel, până mâine la ora 12:00 este în vigoare avertizarea meteo cod roşu pentru judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi zona montană a judeţelor Gorj şi Hunedoara.

Aici, sunt aşteptate ploi torenţiale, iar cantităţile de apă vor fi de 50-70 de litri pe metru pătrat şi, izolat, peste 80 de litri pe metru pătrat.

CITEŞTE ŞI: Fetiță atacată de un câine periculos, pe drumul spre școală! Copila a ajuns la spital

Tot până mâine la ora 12:00 rămâne în vigoare avertizarea de cod portocaliu ce vizează partea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali.

În aceste zone vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 delitri pe metru pătrat și izolat de peste 50 de litri pe metru pătrat.

Pentru vestul ţării a fost emisă şi o avertizarea hidrologică de tip cod roşu, care înseamnă că râurile vizate vor depăşi cotele de pericol.

CITEŞTE ŞI: Reacţia lui Eugen Tomac la articolul Sursa de Vest privind refuzul membrilor PMP Timiş de a intra într-o alianţă cu USR

Acesta este valabilă până mâine la ora 14:00 pentru următoarele râuri din vestul ţării: Timiş, Bârzava, Pogăniş, Nera şi Cerna.

„Am convocat o ședință de lucru a CJSU pentru că vrem să ținem situația sub control și să luăm cele mai bune măsuri în acest sens. Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

Curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apei de ploaie.

Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul.

Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată.

În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

Dacă este necesară evacuarea, deplasați-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere.

În situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112″, transmite Sorin Ionescu, subprefect al judeţului Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.