Skip to main content

Consiliul Judeţean Timiş a renunţat la domeniul schiabil Semenic! Şi-a cedat acţiunile, Primăriei Reşiţa

CJ Timiș și Primăria Reșita au semnat contractul de cesionare a părților din SC Schilift, care administrează domeniul schiabil Semenic.

În această societate erau parteneri Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Consiliul Local Văliug.

Cum celelalte două părţi nu au vrut să cumpere acţiunile de la CJT, acestea au fost vândute municipalităţii reşiţene, care vrea să dezvolte un proiect amplu în zonă.

CITEŞTE ŞI: Potop, în vestul ţării! Şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, după avertizările de tip cod roşu de ploi şi inundaţii!

Tot Primăria Reşiţa a inuagurat, în ianuarie 2022, în această zonă, cea mai lungă pistă de schi din România.

Acum, municipalitatea din Reşiţa are şi 28,97% din părţile sociale ale Schilift care deţine o suprafață de aproape 60 de mii de metri pătrați pe care este amenajată pârtia Slalom Uriaş.

„În virtutea bunelor relații pe care le avem cu partenerii noștri din Caraș și din dorința de a-i susține în demersul lor de a accelera investițiile pe care le-au anunțat pe Semenic, am decis să cesionăm părțile noastre din societatea Schilift, mai ales că, de toate aceste modernizări, pe măsură ce se vor realiza, vor beneficia inclusiv timișenii. Mulțumesc colegilor din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Timiș și consilierilor județeni care s-au implicat în comisia de lucru și care au făcut posibil acest proiect”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

Vânzarea pachetului deținut de 74.588 de părți sociale, reprezentând o cotă de participare de 28,97 % din total, a fost aprobată în 2022, la preţul de 1.145.671,68 lei.

CITEŞTE ŞI: Fetiță atacată de un câine periculos, pe drumul spre școală! Copila a ajuns la spital

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.