Skip to main content

Consiliul Judeţean Timiş a renunţat la domeniul schiabil Semenic! Şi-a cedat acţiunile, Primăriei Reşiţa

CJ Timiș și Primăria Reșita au semnat contractul de cesionare a părților din SC Schilift, care administrează domeniul schiabil Semenic.

În această societate erau parteneri Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Consiliul Local Văliug.

Cum celelalte două părţi nu au vrut să cumpere acţiunile de la CJT, acestea au fost vândute municipalităţii reşiţene, care vrea să dezvolte un proiect amplu în zonă.

CITEŞTE ŞI: Potop, în vestul ţării! Şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, după avertizările de tip cod roşu de ploi şi inundaţii!

Tot Primăria Reşiţa a inuagurat, în ianuarie 2022, în această zonă, cea mai lungă pistă de schi din România.

Acum, municipalitatea din Reşiţa are şi 28,97% din părţile sociale ale Schilift care deţine o suprafață de aproape 60 de mii de metri pătrați pe care este amenajată pârtia Slalom Uriaş.

„În virtutea bunelor relații pe care le avem cu partenerii noștri din Caraș și din dorința de a-i susține în demersul lor de a accelera investițiile pe care le-au anunțat pe Semenic, am decis să cesionăm părțile noastre din societatea Schilift, mai ales că, de toate aceste modernizări, pe măsură ce se vor realiza, vor beneficia inclusiv timișenii. Mulțumesc colegilor din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Timiș și consilierilor județeni care s-au implicat în comisia de lucru și care au făcut posibil acest proiect”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

Vânzarea pachetului deținut de 74.588 de părți sociale, reprezentând o cotă de participare de 28,97 % din total, a fost aprobată în 2022, la preţul de 1.145.671,68 lei.

CITEŞTE ŞI: Fetiță atacată de un câine periculos, pe drumul spre școală! Copila a ajuns la spital

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.