Skip to main content

Piraţi şi dinozauri pe Bega, în acest weekend, la Timișoara! Are loc o nouă ediție „Make it! Race it! Recycle it!”

O nouă ediție Make it! Race it! Recycle it!” va avea loc în acest weekend, la Timișoara.

Este vorba despre un eveniment sportiv neconvențional, unde participanții își construiesc o ambarcațiune din materiale reciclabile, ulterior concurând cu aceasta pe Bega, iar la final, după curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat deșeurile reciclabile din care a fost realizată.

Activitatea este organizată pentru a celebra Ziua Internațională a Mediului, care-și propune să scoată participanții din zona de confort, provocându-i să recupereze materiale, să le reutilizeze, să le dea apoi spre reciclat și să protejeze mediul cu zâmbetul pe buze. 

Concurenții din acest an au ales teme variate pentru a celebra mediul. Personajele din Miami Bici întâlnesc Village People, Aquaman se luptă cu pirați și dinozauri, diavolii se dau în carusel, totul este posibil în lumea „Make it! Race it! Recycle it!”, cu multă creativitate din partea participanților.

De asemenea, la eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai ADID Timiș, cu premii pentru cei care știu cum se face corect colectarea selectivă a deșeurilor.

Spectatorii vor putea admira ambarcațiunile începând cu ora 9:30, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei, iar startul primei curse se va da la ora 10.30.

Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de „Cea mai rapidă ambarcațiune”. Premiile pentru „Cea mai faină temă”, „Premiul de Popularitate” și „Premiul special EcoStuff” precum și cele cinci premii surpriză vor fi decise de juriul competiției.

Tot la ora 10.30, va începe votul online pentru premiul „People’s Choice”, pe pagina de Facebook EcoStuff Romania sau pe event-ul competiției.

„Make it! Race it! Recycle it!” este singura competiție de acest gen din România și militează pentru un stil de viața prietenos cu mediul. Conștientizarea importanței protecției mediului și implicit a colectării selective și a refolosirii a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.