Skip to main content

Peste trei milioane de lei, pentru harta digitală a Timişoarei! Administraţia Fritz a semnat contractul pentru o platformă interconectată cu PUG-ul oraşului

Primarul Timişoarei a semnat contractul pentru dezvoltarea unui nou Sistem Informatic Geografic (GIS) al municipiului Timișoara.

Este vorba despre o hartă digitală complexă și detaliată care va oferi informații „la un click distanță” despre regulile de construire, rețeaua de utilități sau alte date urbanistice și socio-demografice pentru orice zonă din oraș.

„Noul GIS completează infrastructura digitală pe care o construim în Primărie și va fi interconectat cu primul Plan Urbanistic General digital al Timișoarei și cu Registrul Spațiilor Verzi. Sunt instrumente digitale absolut vitale oricărui oraș modern pentru a se dezvolta corect și inteligent. Reducem mult birocrația dar și erorile și timpul pierdut din cauza lipsei de date sau a neconcordanței între diverse baze de date. Este încă un pas pe care îl facem pentru a transforma Timișoara într-un smart city”, anunță primarul Dominic Fritz.

Noul GIS include o platformă care centralizează bazele de date ale municipiului, o hartă interactivă care va fi disponibilă pe site-ul Primăriei Timișoara, precum și instrumentele necesare de lucru pentru a opera platforma și a actualiza bazele de date.

Angajații primăriei vor beneficia de training specializat, iar firma contractată va asigura întreținerea platformei, precum și servicii de hosting tip cloud, un sistem sigur la atacuri cibernetice și care funcționează non-stop.

“Municipiul Timișoara are un GIS dezvoltat în 1996, dar care nu a fost întreținut corespunzător, având și tehnologie învechită. Noul GIS va fi strâns legat de aplicațiile, procedurile și serviciile existente în cadrul primăriei. Astfel, digitalizarea administrației publice va reflecta mai bine realitățile din Timișoara”, transmite Primăria Timişoara.

Contractul pentru serviciile „Cloud/Datacenter, Servicii de migrare pe altă platformă, Implementare de noi aplicații, Interconectare cu aplicații existente și Actualizare a Sistemului GIS al Primăriei Municipiului Timișoara” a fost câștigat de GEODATA SERVICES SRL. Valoarea contractului este de 2.824.380 lei (fără TVA) și prevede un termen de implementare de 180 de zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.