Skip to main content

Peste 16 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat stradal! Aproape 3.200 de becuri vor fi înlocuite

Primăria Timișoara pregătește un nou proiect, care urmărește modernizarea sistemului de iluminat public.

Mai exact, 3.177 de corpuri de iluminat vechi, de pe 66 de bulevarde și străzi ale orașului, vor fi înlocuite cu unele cu led și telegestiune. Astfel, fluxul luminos de pe stradă va putea fi ajustat, de exemplu, mai multă lumină în zona trecerilor de pietoni sau mai puțină lumină în condiții de trafic foarte redus, când nu este necesar consumul la puterea maximă instalată.

Pentru ca obiectivul să poată prinde contur, consilierii locali se vor pronunța astăzi asupra Studiului de Fezabilitate necesar pentru demararea investiției.

Străzile vizate în cadrul proiectului sunt următoarele: Armoniei, Ion Ionescu de la Brad, Câmpina (Grigore T. Popa),  Sfinții Apostoli Petru si Pavel, Oravița, Frigului, Avram Imbroane, Aleea Pădurea Verde (tronson A. Imborane de la Muzeul Satului – Dorobanților), Calea Dorobanților, Strada Aeroportului (tronson Dorobantilor – calea ferata de pe Str Aeroportului), Palmierilor, Mătăsarilor, Aleea Ghirodei (tronson Mătăsarilor – Furnicii), Grigore Alexandrescu (tronson Aleea Viilor – Bogdăneștilor), Calea Bogdăneștilor (tronson Cetătii – Circumvalațiunii), Dunărea (tronson Calea Bogdănestilor – Nera), Petru Cermena (troson Ștefan Cel Mare- Torac), Torac, Ardealului,  Ion Barac, Johann Nepomuk Preyer,  Surorile Martir Caceu (tronson Arieș – Ripensia), Emile Zola, Maresal Alexandru Averescu (tronson Brâncoveanu – Martirilor), Mureș (tronson Șagului – capăt), Gavril Musicescu (tronson Mureș – Calea Urseni), Hărniciei (tronson Mureș – Victor Hugo), Ana Ipătescu, Victor Hugo, Aluniș, Ivan Petrovici Pavlov (tronson Aluniș – Musicescu), Chișodei, Bujorilor (tronson Șagului – capăt calea ferată), Calea Buziașului (tronson Piața Domășneanu – capăt cale ferată), Ciprian Porumbescu, Eneas, Diaconu Coresi, Mircea cel Bătrân, Calea Urseni, Martir Vasile Balmus, Piața Gheorghe Domășneanu, Horia, Crișan, Izlaz, Cercului, Memorandului, Herculane, Samuil Șagovici, Basarabia, Ioan Rusu Șirianu, Glad, Polonă, Romulus, Bucovinei, Popa Șapcă, Antenei, Pomiculturii, Holdelor, Profesor Dr. Aurel Păunescu Podeanu, Felix, Liege, Liniștei, Albinelor, Gheorghe Pop de Băsești, P-ța Mărăști, Ovidiu Cotruș și Ion Mihalache.

Totodată, municipalitatea anunță că acest proiect reprezintă doar o primă etapă din cele ce urmează, întrucât, până în 2026 se urmărește înlocuirea a 7.900 de corpuri de iluminat din totalul celor 26.000 existente în oraș.

Precizăm că modernizarea sistemului de iluminat public de pe raza municipiului Timișoara are ca scop reducerea semnificativă a costurilor de curent”, transmite Primăria Timișoara.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la 16.609.534 lei, cu TVA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.